Naslovna Društvo Raspisan konkurs za stipendije za 36 negotinskih srednjoškolaca i studenata

Raspisan konkurs za stipendije za 36 negotinskih srednjoškolaca i studenata

462
0

Komisija za stipendiranje studenata i učenika srednjih škola opštine Negotin raspisala je konkurs za dodelu 36 stipendija za školsku 2018/2019. godinu, od kojih 12 za studente i 22 za učenike srednjih škola.

Konkursom, koji je otvoren do 20. februara studentske stipendije, ukupno osam, rezervisane su za deficitarna zanimanja za buduće nastavnike matematike, nemačkog jezika, hemije, istorije, fizike, zatim za diplomiranog informatičara, pedagoga i socijalnog radnika.

Četiri stipendije namenjene su nastavnicima muzike, smer: solo pevanje, harmonika, truba, gitara, klavir, dirigovanje i etnomuzikologija.

Stipendije su planirane i za dva posebno talentovanih studenata sa prosečnom ocenom iznad devet, koji imaju najmanje 120 ESPB poena.

Program stipendiranja obuhvata i učenike srednjih škola opštine Negotin za koje su planirane 22 stipendije.

Konkursom su precizirani kriterijumi na osnovu kojih će se bodovati studenti, posebno nadareni studenti i učenici srednjih škola.

Sve stipendije će biti isplaćene u 10 mesečnih rata, a iznos se utvrđuje u zavisnosti od raspoloživih sredstava u opštinskom budžetu i broja koristnika stipendije.

Inače, u školskoj 2017/2018. lokalna samouprava stipendirala je 13 srednjoškolaca i četvoro studenata.