Naslovna Društvo Raspisan konkurs za raspodelu sredstava za projekte: Udruženjima i NVO šest miliona...

Raspisan konkurs za raspodelu sredstava za projekte: Udruženjima i NVO šest miliona dinara

272
0

Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin raspisao je konkurs za raspodelu sredstava za projekte nevladinih organizacija, udruženja i društava u 2019. koje lokalna samouprava sufinansira sa šest miliona dinara.

Na ovom konkursu mogu da učestvuju  udruženja koja su registrovana na teritoriji opštine Negotin, odnosno druge opštine ili grada Republike Srbije, ako projektne aktivnosti realizuju na teritoriji opštine Negotin.

Predmet konkursa su projekti od javnog interesa građana iz oblasti socijalne, boračko-invalidske i zaštite osoba sa invaliditetom, pomoć žrtvama nasilja u porodici, mobinga, socijalno ugroženim građanima, društvene brige o deci i mladima, o starijim osobama, ali i projekti koji se tiču afirmisanja rodne ravnopravnosti, ženskih, ljudskih i manjinskih prava, humanitarne aktivnosti, oluvanje narodnog stvaralaštva, narodnih običaja,kulturne i istorijske tradicije, ali i drugih programa u oblastima od javnog interesa koje doprinose ubrzanom i održivom razvoju opštine Negotin.

Prošle godine je opština Negotin sa ukupno šest miliona dinara podržala projekte 44 udruženja, 2017. sa pet miliona dinara 32 udruženja, 2016. sa četiri miliona dinara 28 projekata, a 2015. sa 4,54 miliona dinara 27 projekata udruženja građana, nevladinih organizacija i društava.

Lokalna samouprava, međutim, neće finansirati projekte političkih i stranačkih, verskih organizacija, grupa i sekti, ali ni aktivnosti koje donose profit, zagovaraju netoleratnost, nasilje ili bilo koju vrstu diskriminacije, kao i one koje podrazumevaju dodeljivanje nagrada i sponzorstava pojedincima i drugim organizacijama.

Konkursna dokumentacija sa popunjenim pratećim obrascima podnosi se do 9. aprila u Pisarnici Opštinske uprave opštine Negotin, ili se šalju poštom.