Naslovna Društvo Raspisan konkurs za raspodelu sredstava za projekte NVO i udruženja

Raspisan konkurs za raspodelu sredstava za projekte NVO i udruženja

209
0

Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin raspisao je konkurs za raspodelu sredstava za projekte nevladinih organizacija, udruženja i društava u 2018. Za ove namene iz opštinske kase je izdvojeno šest miliona dinara.

Na ovom konkursu mogu da učestvuju organizacije, udruženja i društva koja svoju aktivnost realizuju na teritoriji opštine Negotin i upisana su u registar kod nadležnog organa i registrovana najmanje jednu godinu, ali i  podružnice udruženja koja nisu registrovana na teritoriji opštine Negotin, ako srodna udruženja iz te oblasti već nisu registrovana i ne rade na teritoriji opštine Negotin.

Pravo učešća, međutim, nemaju vladine organizacije, škole, mesne zajednice, organizacije čiji je osnivač Opština Negotin i  sportska udruženja registrovana po Zakonu o sportu.

Opština Negotin, navodi se u Konkursu, neće finansirati ni pojedince za učešće na konferencijama, putovanjima, finansiranje studija i slično, inicijative koje donose profit udruženjima, kao ni aktivnosti koje zagovaraju netolerantnost i nasilje.

Prošle godine je opština Negotin sa ukupno pet miliona dinara podržala projekte 32 udruženja, 2016. sa četiri miliona dinara 28 projekata, a 2015. sa 4,54 miliona dinara 27 projekata udruženja građana, nevladinih organizacija i društava.

Reč je o projektima od javnog interesa za opštinu, kao što su projekti iz oblasti socijalne, boračko-invalidske zaštite, društvene brige o deci, zaštiti osoba sa invaliditetom, zatim projekti  unapređenja položaja dece i mladih, zaštite i promovisanja ljudskih i manjinskih prava, ali i održivog i razvoja humanitarnih i drugih programa u kojima udruženja isključivo i neposredno slede javne potrebe i interese.

Prijave na Javni konkurs podnose se na posebnom obrascu, u Pisarnici Opštinske uprave opštine Negotin, ili se šalju poštom. Konkurs je otvoren do 16.marta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.