Naslovna Društvo Raspisan konkurs za program zapošljavanja mladih “Moja prva plata”

Raspisan konkurs za program zapošljavanja mladih “Moja prva plata”

759
0

Nacionalna služba za zapošljavanje je raspisala Javni poziv za realizaciju programa podsticanja zapošljavanja mladih „Moja prva plataˮ.

Program “Moja prva plata” ima za cilj da se podstakne zapošljavanje mladih i pruži podrška privredi u rešavanju problema s nedostatkom kadrova, navodi se na sajtu mojaprvaplata.gov.rs na kojem će u okviru do 25. septembra moći da se prijave poslodavci, a od 1. do 15. oktobra nezaposleni.

Program se realizuje bez zasnivanja radnog odnosa u trajanju od devet meseci, sa mesečnim primanjima od 20.000 dinara za one sa srednjom stručnom spremom, a 24.000 dinara za fakultetski obrazovane kadrove do navršenih 30 godina života, koji su bez radnog iskustva i nalaze se na evidenciji nezaposlenih Nacionalne službe za zapošljavanje.

“Program se sprovodi kod poslodavca koji pripada privatnom ili javnom sektoru, a prioritet za uključivanje u program imaju poslodavci iz privatnog sektora, a naročito poslodavci iz devastiranih opština, u skladu sa propisom Vlade Republike Srbije o stepenu razvijenosti jedinica lokalne samouprave”, navodi se u saopštenju Nacionalne službe za zapošljavanje.

Selekcija kandidata obaviće se od 16. do 31. oktobra, objavljivanje konačne liste izabranih od 1. do 7. novembra, dok je potpisivanje ugovora i početak usavršavanja predviđen za period od 8. novembra do 7. decembra.