Naslovna Društvo Raspisan konkurs za obuku 200 vatrogasaca: Bez novih vatrogasaca u Negotinu

Raspisan konkurs za obuku 200 vatrogasaca: Bez novih vatrogasaca u Negotinu

1032
0

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za upis 200 polaznika na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno – spasilačkih jedinica.

Konkurs je otvoren do 20. marta, a pravo učešća imaju državljani Srbije od 19 do 30 godina starosti, sa prebivalištem od najmanje godinu dana na teritoriji za koju je raspisan konkurs, diplomom srednje škole i vozačkom dozvolom C kategorije.

Pravo učešća imaju i kandidati koji poseduju važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom „B“ kategorije, a nisu položili  vozački ispit „C“ kategorije, uz obavezu da ga položi u roku od godinu i po od dana završetka osnovne obuke pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica.

Kandidati moraju da ispunjavaju posebne uslove u pogledu kriterijuma zdravstvene, psiho-fizičke i bazičnomotoričke sposobnosti i za njihovo zasnivanje radnog odnosa ne smeju da postoje bezbednosne smetnje.

Konkurs je raspisan za 200 kandidata. Iako Negotin ponovo nije na spisku za obuku novih vatrogasaca-spasilaca, konkurs predviđa upis dva polaznika za potrebe Vatrogasno-spasilačkog bataljona Bor, tri za Kladovo, jednog za Donji Milanovac i dva za Majdanpek.

Konkursom je predviđen i upis na osnovnu obuku dva polaznika za potrebe Vatrogasno-spasilačkog odeljenja u Knjaževcu i jednog u Sokobanji.

Prijava na konkurs, sa dokumentacijom, podnosi se policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata. Tekst i bliže uslove konkursa možete naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova i sajtu  Centra za osnovnu policijsku obuku.