Naslovna Kultura Raspisan konkurs za književne nagrade „Mirko Petković“ i „Čika Andra“

Raspisan konkurs za književne nagrade „Mirko Petković“ i „Čika Andra“

261
0

Narodna biblioteka “Dositej Novaković” u Negotinu raspisala je konkurse za dodelu nagrada “Mirko Petković” i “Čika Andra”.

Negotinska biblioteka nagradiće najbolje pesnike, književnike i esejiste plaketom koja nosi ime Negotinca Mirka Petkovića, prvaka novosadskog Narodnog pozorišta, pesnika i slikara.

Na konkursu mogu učestvovati punoletni stvaraoci iz istočne Srbije na slobodnu temu, bilo poezijom, esejem, književnim prikazom ili kratkom prozom.

Mladi pesnici iz Negotinske Krajine, uzrasta do 18 godina, mogu konkurisati svojim radovima za nagradu “Čika Andra”, koja nosi ime Andre Franičevića, pesnika za decu iz Jabukovca, a koja dodeljuje sa ciljem da podstakne dečje stvaralaštvo.

Zainteresovani, radove u tri primerka potpisane šifrom, sa rešenjem šifre i kratkom biografijom u posebnoj koverti, i sa naznakom na  koji od ova dva konkursa učestvuju, mogu slati na adresu Narodne biblioteke, JNA broj 2, do 20. decembra. Nagrade najuspešnijim autorima biće dodeljene na Dan biblioteke, 14. januara 2019.