Naslovna Društvo Raspisan konkurs za dodelu nagrada i javnih priznanja povodom Dana opštine Negotin

Raspisan konkurs za dodelu nagrada i javnih priznanja povodom Dana opštine Negotin

359
0

Povodom Dana opštine Negotin,12. maja, Komisija za izbor, imenovanja, nagrade i priznanja raspisala je javni poziv za predlaganje kandidata za dodelu nagrada i javnih priznanja za 2021.

Komisija za izbor, imenovanja, nagrade i priznanja pozvala je pravna i fizička lica i ostganizacije da podnesu prijave za dodelu “Majske nagrade”, “Povelje” i zvanja “Počasnog građanina opštine Negotin”.

“Majska nagrada” se dodeljuje pojedincima i organizacijama za doprinos u razvoju opštine ostvarenih u privredi, nauci, umetnosti i drugim oblastima, ostvarene u periodu od 1. januara do 31. decembra prošle godine.

“Povelja” je namenjena ovdašnjim učenicima i studentima za postignute rezultate na takmičenjima u zemlji i inostranstvu, dok se zvanje “počasnog građanina” dodeljuje za dostignuća i dela koja predstavljaju izuzetan doprinos razvoju opštine Negotin, izgradnje humanih odnosa među ljudima i razvoju saradnje u brojnim oblastima života i rada.

Predlozi uz obrazloženje dostavljaju se Кomisiji do 4. maja, a predlozi za zvanje počasnog građanina Negotina do 21. aprila.

Ova priznanja dobitnicima se dodeljuju na svečanoj sednici povodom 12. maja, Dana opštine Negotin.