Naslovna Društvo Raspisan konkurs za 15.000 popisivača: U opštini Negotin biće angažovano stotinak osoba

Raspisan konkurs za 15.000 popisivača: U opštini Negotin biće angažovano stotinak osoba

390
0

Republički zavod za statistiku raspisao je danas konkurs za angažovanje popisivača za predstojeći popis koji se sprovodi u periodu od 1. do 31. oktobra. Konkurs je otvoren do 5. avgusta, a prema ranijim najavama biće angažovano 15.000 popisivača, od kojih stotinak na teritoriji opštine Negotin.

Na konkurs, popunjavanjem elektronske prijave, koja je dostupna OVDE  mogu da se od danas, 22. jula do 5. avgusta do 20 časova prijave državljani Srbije sa prebivalištem odnosno boravištem u Srbiji, koji imaju najmanje 18 godina i stečeno najmanje trogodišnje obrazovanje, da nije osuđivan i da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak, niti da je protiv njega pokrenuta istraga.

Kandidati moraju da poznaju rad na računaru (MS Office, internet) i da imaju mogućnost pristupa internetu tokom perioda angažovanja.

Zainteresovani kandidati mogu se prijaviti za rad samo na teritoriji opštine ili grada u kojem žive, a izuzetak su studenti koji se školuju van mesta stanovanja, a koji mogu da se prijave za rad u svojoj opštini, odnosno gradu ili u opštini/gradu u kojem privremeno žive tokom studija. Kandidat može da popuni samo jednu prijavu.

Кandidati će biti rangirani na osnovu podatka iz prijave o naseljenom mestu u kojem žive i ostvarenih bodova. Boduje se školska sprema, trenutni radni status i prethodno iskustvo na ranijim popisima i istraživanjima koje je organizovao Republički zavod za statistiku. Maksimalan broj poena koje kandidat može da ostvari je 47.

Rang liste prijavljenih kandidata za popisivače biće objavljena 10. avgusta. Kandidati potom treba da predaju dokumentaciju i da u periodu od 13. do 19. avgusta prođu testiranje rada na računaru. Preliminarna rang lista izabranih kandidata biće objavljena 20. avgusta, nakon čega sledi rok za prigovore i žalbe. Konačna lista kandidata za popisivače biće objavljena 26. avgusta.