Naslovna Društvo Raspisan javni poziv za dodelu u zakup/otkup stanova za izbeglice i bivše...

Raspisan javni poziv za dodelu u zakup/otkup stanova za izbeglice i bivše izbeglice u Negotinu i Kladovu

1915
0

Кomisija za rešavanje stambenih  potreba  izbeglica  Кomesarijata  za  izbeglice  i  migracije raspisala je javni poziv za davanje u zakup na određeno vreme sa mogućnošću kupovine 32 stambene jedinice  u 14 opština, među kojima su i Negotin i Kladovo.

Sa svečane dodele ključeva izbegličkim porodicama iz Hrvatske i BiH, 2019.

Javni poziv za davanje u zakup na određeno vreme sa mogućnošću kupovine stambene jedinice odnosi se na stan od  66 kvadratnih metara u Naselju Gradište u Negotinu, namenjen za rešavanje stambenih potreba izbeglica.

U opštini Kladovo je konkurs otvoren za dva stana od 42 i jedan od 43 kvadratna metra u Ulici Ive Andrića u Brzoj Palanci.

Ovaj javni konkurs za dodelu u zakup/otkup ukupno 32 stana za izbeglice i bivše izbeglice odnosi se na stambene jedinice od 23 do 66 kvadratnih metara, koje su ranije izgrađene, a nalaze se u Negotinu, Kladovu, Žitištu, Novoj Crnji, Alibunaru, Velikoj Plani, Beloj Crkvi, Vršcu, Plandištu, Somboru, Kragujevcu, Prokuplju, Doljevcu i Nišu.

Pravo učešća imaju izbeglice i bivše izbeglice bez obzira u kojoj opštini ili gradu imaju boravište ili prebivalište, kao i članovi njihovih porodičnih domaćinstava.

Uslov je da zainteresovani nemaju u  svojini  nepokretnost  u  državi  porekla,  drugoj  državi  ili  Republici  Srbiji,  kojom bi mogli da reše svoje stambene potrebe, da  ne  mogu  da  koriste  nepokretnost  u  državi  svog  prethodnog  prebivališta  ili  u  drugoj  državi, te  da od momenta sticanja izbegličkog statusa nisu otuđili, poklonili ili zamenili nepokretnost u Srbiji, državi iz koje su došli ili u nekoj drugoj kojom bi mogli da reše svoje stambene potrebe.

Kako navode u Кomesarijatu  za  izbeglice  i  migracije podnosioci prijave moraju da ispunjavaju i uslove da nemaju prihode kojima bi mogli da reše svoje stambene potrebe, da nisu korisnici drugog programa stambenog zbrinjavanja u procesu integracije u Republici Srbiji  ili  programa  stambenog  zbrinjavanja/obnove  u  procesu  povratka  u  državu  porekla,  da u Srbiji imaju prijavljeno prebivalište prethodne dve godine kao i da su izmirili obaveze po osnovu zakupa stambene jednice   koje  su  im  od  strane  jedinice  lokalne  samouprave dodeljene u zakup, bez mogućnosti kupovine.

Obrazac prijave, Izjava o imovini podnosioca prijave i Izjava za pribavljanje podataka, kao i sve informacije o konkursu se mogu dobiti na sajtu Opštine Negotin, kao i na sajtu Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije, a rok za podnošenje prijava je 31. decembar.