Naslovna Društvo RARIS u Briselu zbog pivnica

RARIS u Briselu zbog pivnica

441
2

U Briselu je formiranjem Upravnog odbora otpočela realizacija projekta „Podzemno izgrađeno nasleđe – katalizator za valorizaciju“ koji se finansira iz evropskog okvira za nauku i saradnju – COST.

Vladan Jeremić, član Upravnog odbora projekta„Podzemno izgrađeno nasleđe – katalizator za valorizaciju“; foto: RARIS

Projekat, koji će trajati četiri godine, okuplja istraživače i stručnjake iz 21 zemlje, a Vladan Jeremić, direktor Regionalne agencije za razvoj istočne Srbije (RARIS) će biti jedan od članova Upravnog odbora projekta.

RARIS je u ovom projektu pre svega zbog Negotinskih pivnica, kako bi omogućio da se prikupe iskustva i primeri dobre prakse sa najpoznatijih lokaliteta, kao što su Postojina ili Kapadokija, koji bi se mogli primeniti u istočnoj Srbiji.

Projekat se finansira se iz evropskog okvira za nauku i saradnju – COST; Foto: RARIS

Projekat „Podzemno izgrađeno nasleđe – katalizator za valorizaciju“ će uspostaviti ekspertsku mrežu, sa ciljem promovisanja uravnoteženog i održivog pristupa za očuvanje podzemnog izgrađenog nasleđa.

“Projekat će pomoći ostvarivanju potencijala za regeneraciju koji poseduje podzemni izgrađeni prostor, kako u urbanim tako i u ruralnim područjima”, navode u RARIS-u.

2 KOMENTARA

  1. Vladan Jeremic je bio visoki regionalni funkcioner DS, ali nije jedini koji je nasao uhlebljenje u Naprednu demokratsku stranku. Zasto mi niste odgovorili na postavljeno pitanje

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.