Naslovna Društvo RARIS predstavio mogućnosti investiranja u turizmu istočne Srbije u Beogradu

RARIS predstavio mogućnosti investiranja u turizmu istočne Srbije u Beogradu

167
0

Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije (RARIS) je u velikoj sali Privredne komore Srbije u Beogradu predstavila investicione projekte i lokacije u turizmu istočne Srbije.

Prezentacija mogućnosti investiranja u turizmu istočne Srbije je izazvala veliko interesovanje poslovne zajednice i okupila više od 60 učesnika. Na prezentaciji su učestvovali privrednici, konsultanti, agencije za nekretnine i drugi zainteresovani za investicije u turizmu iz Beograda.

Na prezentaciji su detaljno predstavljeni trendovi rasta turizma u istočnoj Srbiji kao i prednosti investiranja u turizam istočne Srbije.

Takođe je predstavljeno tridesetak konkretnih lokacija i projekata iz turizma koji su do sada evidentirani u bazi investicionih lokacija Invest East Serbia. Pored ostalih, predstavljeni su negotinski turistički potencijali kao što su etno selo u dolini Timoka, ribnjak na Dunavu, kamp pored Negotinskih vinarija.

Prisutnima su predstavljeni i knjaževački SPA hotel sa izdatom građevinskom dozvolom, hoteli i apartmani na Staroj planini, borska parcela na skijalištu Crni Vrh, apartmani pored Dunava u Brzoj Palanci, lovačka kuća na Rtnju, zip-line na Đerdapu, Gamzigradska banja, hoteli u Sokobanji, kao i druge investicione mogućnosti koje su prikazane i na Invest East Serbia.

Na prezentaciji su govorili Žarko Malinović, sekretar Udruženja za trgovinu Privredne komore Srbije, Đorđe Andrić, rukovodilac Centra za podršku investicijama Privredne komore Srbije, Aleksandar Bec  – Vođa projekta EU za kulturno nasleđe i turizam i Vladan Jeremić, direktor RARIS-a.

Prezentaciju je organizovao RARIS – Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije zajedno sa Privrednom komorom Srbije. Prezentacija se organizuje u okviru projekta „#EUzaTebe — za kulturno nasleđe i turizam“  koji finansiraju Evropska unija i nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj BMZ, a sprovodi Nemačka  organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

RARIS paralelno sprovodi i intenzivnu online promociju mogućnosti investiranja u turizmu istočne Srbije, a slična promocija uskoro će biti organizovana i u Novom Sadu.

RARIS i ovom prilikom poziva sve vlasnike privatnih lokacija i projekata u turizmu da ih prijave i besplatno predstave na regionalnom investicionom portalu istočne Srbije „Invest East Serbia“.