Naslovna Ekonomija RARIS objavio javni poziv za besplatno učešće u Programu podrške lokalnim biznisima...

RARIS objavio javni poziv za besplatno učešće u Programu podrške lokalnim biznisima u turizmu i povezanim sektorima

346
0

Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije (RARIS) objavila je danas javni poziv za besplatno učešće u Programu podrške lokalnim biznisima u turizmu i povezanim sektorima.

Za učešće u Programu podrške lokalnim biznisima u turizmu i povezanim sektorima mogu da konkurišu mikro, mala i srednja preduzeća i preduzetnici, registrovani na teritoriji neke od programskih opština programskih opština: Negotin, Kladovo, Knjaževac, Sokobanja i Boljevac.

Rok za prijavljivanje je 20. januar, a biće izabrano 20 učesnika u programu koji podrazumeva besplatno učešće u sledećim aktivnostima:

  1. Praktične obuke iz oblasti sajamskog nastupa, digitalnog marketinga i ekonomske inkluzije,
  2. Mentorska podrška u različitim oblastima poslovanja,
  3. Promocija na nacionalnom i rumunskom tržištu.

Program, čiji je cilj unapređenje konkurentnosti i održivosti lokalnih biznisa u turizmu i industriji razonode, odnosno povezanim sektorima na teritoriji programskih opština,realizuje se u okviru projekta „Veštine za poslove – Unapređivanje prilika za zapošljavanje i socijalnu inkluziju marginalizovanih grupa kroz poboljšanje poslovnog okruženja u Istočnoj Srbiji“ koji finansira Kraljevina Norveška kroz projekat „Norveška za vas – Srbija“, a koji implementira Regionalna razvojna agencija „Braničevo-Podunavlje“ u partnerstvu sa Regionalnom agencijom za razvoj istočne Srbije.