Naslovna Ekonomija RARIS i dijaspora: Početkom 2021. sastanci sa investitorima i lokalnim samoupravama

RARIS i dijaspora: Početkom 2021. sastanci sa investitorima i lokalnim samoupravama

552
0

U Beogradu je održan sastanak direktora Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujona i direktora RARIS-a Vladana Jeremića.

Vladan Jeremić i Arno Gujon; Foto: RARIS

Na sastanku  su predstavljena dosadašnja iskustva i rezultati Regionalne agencije za razvoj istočne Srbije (RARIS)  u saradnji sa dijasporom.

Rezultati RARIS-a na ovom polju su inače navedeni kao primer dobre prakse i u Strategiji o ekonomskim migracijama Republike Srbije za period 2021-2027. godine.

Dogovorena je poseta Arno Gujona istočnoj Srbiji početkom naredne godine i održavanje sastanaka sa investitorima iz dijaspore i lokalnim samoupravama, pre svega u cilju jačanja ekonomske saradnje sa dijasporom.

Direktoru Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu predstavljena je RARIS-ova nova digitalna Platforma Dijaspora Biznis Info, koja je dostupna na OVOM linku.

“Ova Platforma je namenjena dijaspori koja želi da počne poslovanje u istočnoj Srbiji ili posluje sa istočnom Srbijom, odnosno Srbijom. RARIS će dijasporu potpuno besplatno informisati o uslovima, mogućnostima i prednostima za osnivanje i vođenja biznisa u istočnoj Srbiji kao i Srbiji”, ističu u  Regionalnoj agenciji za razvoj istočne Srbije.

Na ovoj platformi se može naći puno konkretnih i praktičnih tema vezanih za poslovnu saradnju sa dijasporom.

Sastavni deo Platforme Dijaspora Biznis Info biće i istoimena Facebook stranica, a u direktnoj saradnji sa Rakuten Viberom se radi na uspostavljanju Viber zajednice.