Naslovna Društvo COVID-19 Rajačka narodna škola zdravlja: Kovid paralele

Rajačka narodna škola zdravlja: Kovid paralele

330
0

Rajačka narodna škola zdravlja, sarađujući sa svima kojima je do ljudskog zdravlja stalo, nastavlja borbu REČIMA I PEROM protiv kovida -19.

Pripremio dr Petar Paunović, učitelj zdravlja  

U nameri da postignemo napredak u toj borbi zavirio sam u prošlost i uporedio epidemiološku situaciju 4. novembra 2020. godine sa ovom danas, 4. novembra 2021.

Čoveku je urođeno da ide napred, da ostvaruje uspehe u životu, pre svega u poduhvatima koji doprinose unapređivanju života, jer kada ste zdravi, kada je narod zdrav, onda je moguć svaki napredak i pojedinca i države.

Dakle, epidemiološka situacija bila je ovakva 4. novembra pre godinu dana, i na dan, 4. novembra 2021.

Ovo nije epidemiološka situacija koja se tiče samo Кriznog štaba, štapskih epdemiologa, zdravstvene službe, škole, porodice, lokalne samouprave, železničkog i autobuskog saobraćaja, taksi šofera, ustanova i javnih preduzeća, fabrika, pojedinaca… Ovo je epidemiološka situacija svih nas. Ovo je naš „uspeh – neuspeha“!

Izlaz postoji, ali se mora proći kroz tesna vrata. Prošle godine, u novembru, nismo imali najjače oružje protiv kovida-19, vakcinu. Ona je izlaz iz postojeće teške kovid-krize, u kojoj gubimo zdravlje i živote. Uz primenu svih mera koje nam nisu drage i vakcinisanje, možemo neuspeh preokrenuti u uspeh i zaustaviti epidemiju opasne bolesti.

U Rajcu, 4. novembra 2021. godine