Naslovna Ekonomija Radovi na rehabilitaciji dela državnog puta kod Karbulova do 1. novembra

Radovi na rehabilitaciji dela državnog puta kod Karbulova do 1. novembra

1394
0

Javno preduzeće “Putevi Srbije” krajem aprila započelo je sa radovima na pojačanom održavanju i rehabilitaciji državnih puteva u opštini Negotin.

Na delu državnog puta prvog B prioriteta broj 35, na deonici Negotin – Zaječar, kod Karbulova postavljanjem saobraćajne signalizacije i opreme počeli su radovi na pojačanom održavanju ovog državnog puta, koji će, ističu nadležni,  trajati do 1. novembra.

U toku izvođenja radova koji se realizuju na potesu od Karbulovačke do Brestovačke table, saobraćaj će se odvijati jednom saobraćajnom trakom, naizmeničnim propuštanjem vozila, uz semaforsku signalizaciju.

Na državnom putu prvog B prioriteta Kladovo – Niš, deonica Negotin – Zaječar, od 2018. do prošle godine rekonstrukcija je završena na delu saobraćajnica: nadvožnjak Badnjevo – Vančina česma, Bukovska petlja Negotin – skretanje ka Кarbulovu, kao i na delu kolovozne konstrukcije deonice Negotin – Karbulovo.

Državni put Negotin – Zaječar jedan je od najlošijih u Srbiji po oceni SAT patrole. Na mnogim svojim deonicama ovaj put je i bukvalno reklama za “50 nijansi sive” sa zakrpama do zakrpe, ali i zakrpama na zakrpu, sa iskrzanim ivičnjacima ili nepostojanju istih.

Nedavno je na njega, tokom obilaska radova na putu Zaječar – Knjaževac i radova na petlji Salaš, neposredno pre zaječarskih lokalnih izbora, ukazao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekavši da “nema investitora tamo gde nema puteva i brze saobraćajne veze” i da je za kompletnu rekostrukciju puta Negotin – Zaječar potrebno oko 550 miliona dinara.

Javno preduzeće “Putevi Srbije” su inače, samo 2020. u opštini Negotin rehabilitovao je državni put IB reda broj 35, Negotin – Zaječar, deonicu od Bukovske raskrsnice do Trnjanske table, u dužini od 4.770  metara, zatim državni put IIA reda broj 169, deonicu Tamnič – Braćevac, u dužini od jednog kilometra, kao i  lokalni put Jabukovac – Mihajlovac, vezu sa državnim putem II B reda broj 397, Slatina – Štubik,  u dužini od 3.500 metara.

“Takođe, u okviru Projekta rehabilitacije puteva i unapređenja bezbednosti saobraćaja,  koji je finansiran iz budžeta Republike Srbije i od strane Svetske banke, Evropske investicione banke i Evropske banke za obnovu i razvoj  u završnoj fazi je izrada projektno-tehničke dokumentacije za pojačano održavanje državnog puta IB reda broj 33, deonica: Negotin – Radujevac – granica Srbije i Bugarske – Mokranje, dužine 12,919 kilometara. Ugovaranje radova na ovoj deonici očekuje se polovinom 2021. godine, procenjena vrednost je 4,4 miliona evra, a planirano trajanje radova je 12 meseci”, saznaje NG Portal u JP “Putevi Srbije”.