Naslovna Politika Radovanu Arežini nagrada za najaktivnijeg poslanika

Radovanu Arežini nagrada za najaktivnijeg poslanika

464
0

Radovan Arežina, narodni poslanik Socijalističke partije Srbije iz Kladova najaktivniji je narodni poslanik iz istočne Srbije, rezultati su projekta “Moj Poslanik”, koji sprovodi Timočki omladinski centar iz Zaječara.

Nagrada Radovanu Arežini uručena je u Nišu na redovnoj godišnjoj konferenciji projekta “Moj poslanik”. Projekat, koji je pokrenulo 2016. udruženje “Proaktiv” iz Niša, a u saradnji sa donatorima proširen je na Zaječarski, Borski, Rasinski i Raški okrug, u istočnoj Srbiji sprovodi Timočki omladinski centar iz Zaječara.

„Sa realizacijom projekta smo počeli neposredno pre izbora 2020. godine i prva aktivnost nam je bila praćenje te izborne kampanje. Platforma ,,Moj poslanik’’ postoji još od 2016. godine koju je pokrenulo udruženje Proaktiv iz Niša i oni su rešili u saradnji sa donatorima da to prošire i na Zaječarski i Borski okrug, Rasinski i Raški okrug. Tako smo i mi od 2020. do 2022. godine pratili rad narodnih poslanika i informisali građane o učešću u donošenju odluka, odnosno da preko platforme ,,Moj poslanik’’ mogu da komuniciraju sa poslanicima i postave im pitanja“, rekla je na konferenciji za novinare Dunja Marušić iz Timočkog omladinskog centra.

U prethodnom sazivu Narodne skupštine iz Zaječarskog i Borskog okruga interese građana zastupalo je troje poslanika u poslaničkoj grupi “Aleksandar Vučić – Za našu decu”, Mladen Bošković iz Negotina, Dragana Branković Minčić iz Zaječara i Adrijana Pupovac iz Bora, dok je kao narodni poslanik u poslaničkoj grupi “Socijalistička partija Srbije” bio Radovan Arežina.

„Najaktivniji poslanik je Radovan Arežina sa 16 javljanja, koji i nije bio član Parlamenta puni mandat, već samo od maja 2021. godine, nakon podnošenja ostvake poslanice Jelice Sretenović koja je bila u istoj poslaničkoj grupi. Kada su ostali poslanici u pitanju, Mladen Bošković je u prethodne dve godine ima 19 javljanja, od toga 12 javljanja u periodu april 2021 – mart 2022, Adrijana Pupovac 15 javljanja, od toga devet u periodu april 2021 – mart 2022, a Dragana Branković Minčić dva javljanja, od kojih je jedno bilo u period april 2021 – mart 2022. godine“, navode u Timočkom omladinskom centru.