Naslovna Politika Radovan Arežina novi narodni poslanik iz istočne Srbije

Radovan Arežina novi narodni poslanik iz istočne Srbije

1074
0

Skupština Srbije potvrdila je u četvrtak mandat Radovanu Arežini, novom poslaniku iz redova Socijalističke partije Srbije.

Radovan Arežina polaže zakletvu; Foto: RTS, printscreen

Lider kladovskih socijalista i član predsedništva Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije Radovan Arežina, položio je zakletvu pred Narodnom skupštinom Srbije.

Ovaj diplomirani defektolog, dugogodišnji aktivni društveno politički radnik izabran je sa izborne liste “Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije – Dragan Marković Palma – Jedinstvena Srbija” nakon što mu je na sednici Republičke izborne komisije i Administrativnog odbora verifikovan mandat.

Arežina je odbornik u Skupštini opštine Kladovo od 2004. a tokom svoje karijere obavljao je brojne odgovorne funkcije, bio zamenik predsednika SO Kladovo (2004), predsednik MZ Kladovo (2008-2013), predsednik SO Kladovo (2008-2013), predsednik opštine Kladovo (2013-2015).

Predsednik je Opštinskog odbora Socijalističke partije Srbije i član Glavnog odbora od 2006. Dobitnik je brojnih priznanja, od kojih je svakako jedno od najznačajnijih priznanje komandanta kopnene vojske Srbije za nesebičan doprinos i koordinaciju u otklanjanju posledica katastrofalnih poplava septembara 2014. godine.

Pored Radovana Arežine istočnu Srbiju u republičkom parlamentu predstavljaju i narodni poslanici Srpske napredne stranke, sa liste  „Aleksandar Vučić – Za našu decu“: Mladen Bošković, master ekonomije iz Negotina, Dragana Branković Minčić, diplomirani farmaceut i iz Zaječara i Andrijana Pupovac, master ekonomista iz Bora.