Naslovna Društvo COVID-19 RADNO VREME trgovinskih, ugostiteljskih objekata i uslužnih delatnosti do 21 sat: Zabranjene...

RADNO VREME trgovinskih, ugostiteljskih objekata i uslužnih delatnosti do 21 sat: Zabranjene svečanosti

2073
0

Na teritoriji opštine Negotin usled proglašene vanredne situacije zbog  nepovoljne epidemiološke situacije sa tendencijom daljeg pogoršanja na današnjoj 34. vanrednoj sednici donet je set novih operativnih mera.

Od  17. novembra u skladu sa naredbom Štaba za vanredne situacije u opštini Negotin biće ograničeno radno vreme ugostiteljskih i trgovinskih objekata (prodavnica na veliko i malo, marketa, tržih centara, restorana, kafića, barova, recepcija hotela koje vrše uslužnu prodaju robe, objekata brze hrane, pekara i drugih) i oni NEĆE RADITI od 21 sat do 5 časova narednog dana.

Ova mera se odnosi i na ugostiteljske objekte koji posluju u okviru benzinskih stanica, kao i na rad kladionica, kockarnica i drugih sličnih objekata.

U ovim objektima nije dozvoljeno organizovanje proslava kao i bilo kakvo izvođenje muzičko/scenskog programa.

ZABRANJEN je rad noćnih klubova na teritoriji opštine Negotin, a DOZVOLJENA je uslužna dostava u periodu od 21 do 24 časa, van objekta na kućnu adresu.

U opštini Negotin ZABRANJENO je organizovanje svečanosti, kao i organizovanje sportskih manifestacija sa publikom i drugih zabavnih manifestacija i proslava (sabora, vašara, svadbenih veselja, proslava krštenja i drugih proslava i svečanosti). ZABRANA se odnosi i na stanove, privatna domaćinstva, dvorišta i slično ukoliko im prisustvuje više od pet osoba koji nisu članovi domaćinstva prijavljeni na adresi u kojoj se skup ili proslava organizuju.

ZABRANJUJE se rad ustanova kulture iz domena delatnosti pozorišta, bioskopa i muzeja na teritoriji opštine Negotin u periodu od 17. novembra do 1. decembra ove godine.

Rad dečijih igraonica je DOZVOLJEN od 7 do 21 sat ali ne i organizovanje rođendana i drugih proslava u njima.

Kozmetički, frizerski i saloni lepote, kao i fitnes centri i teretane, ali  i drugi slični objekti neće raditi od 21 sat do 5 časova narednog dana.

Ograničenja radnog vremena ne odnose se na rad apoteka i benzinskih pumpi na teritoriji opštine Negotin.