Naslovna Društvo COVID-19 Radno vreme radnji u Negotinu kao i pre vanrednog stanja: “Živa muzika”...

Radno vreme radnji u Negotinu kao i pre vanrednog stanja: “Živa muzika” i slavlja zabranjeni do daljeg

1719
0

Štab za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin stavio je van snage prethodne zaključke i doneo odluku da radno vreme privrednih subjekata bude isto kao i pre uvođenja vanrednog stanja.

Uslovi koji su važili i pre vanrednog stanja, nakon njegovog ukidanja, ponovo su stupili na snagu. To se, pre svega, odnosi na radno vreme objekata čija delatnost podrazumeva blizak fizički kontakt, kao što su frizerski, kozmetički i saloni za negu lepote, fitnes centri i teretane, kladionice, kazina i igraonice za decu.

Vlasnici restorana, objekata brze hrane sa uslugom “za poneti”, grilova, ćevabdžinica, kafića, klubova, poslastičarnica, restorana koji dostavljaju hranu, ali i poslodavci iz uslužnih delatnosti, kao što su: automehaničarske i vulkanizerske radnje, obućari, krojači, radnje za hemijsko čišćenje, škole za obuku vozača, radno vreme, takođe, mogu da prilagode onom koje su imali pre 16. marta.

To se odnosi i na trgovine na malo: knjižare, trgovce motornim vozilima, biciklima, nautikom, tehničkom robom, građevinskim materijalom…

U Štabu za vanredne situacije opštine Negotin napominju da su poslodavci dužni da primene sve preventivne mere u cilju suzbijanja zarazne bolesti kovid-19.

To podrazumeva dezinfekciju objekata, upotrebu zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava, socijalnu distancu, ograničen broj ljudi u istom prostoru (po jedan na svakih 10 kvadratnih metara).

Do daljeg se ZABRANJUJE organizovanje proslava, svadbi, rođendana, uz korišćenje „žive“ muzike u zatvorenim objektima.

“Za održavanje javnih skupova važi mera koju su predložili zdravstveni radnici – da skup ne može imati više od 50 učesnika, uz poštovanje opštih mera prevencija i fizičke udaljenosti do dva metra, kao i da mora biti najavljen nadležnoj policijskoj stanici najmanje pet dana ranije, što je propisano Zakonom o javnom okupljanju”, navode u Štabu za vanredne situacije.