Naslovna Društvo COVID-19 Radno vreme negotinskih prodavnica i radnji od 7 do 17 sati       

Radno vreme negotinskih prodavnica i radnji od 7 do 17 sati       

789
0

U skladu sa odlukom republičke vlade o ublažavanju određenih mera za sprečavanje širenja korona virusa, Štab za vanredne situacije opštine Negotin doneo je zaključak kojim se menja naredba od 22. marta.

Foto: Igor Mitrović

Ovaj zaključak odnosi se na obavljanje delatnosti trgovina na veliko i malo robom široke potrošnje, kao i na ostale trgovinske prodavnice, odnosno radnje bele tehnike, butike, farbare, gvožđare, prodavnice obuće, salone nameštaja, a kojima je, u skladu sa odlukom republičke vlade ponovo dozvoljen rad.

U Negotinu, doduše, većina takvih prodavnica nije bila zatvorena, već je odluka o tome hoće li raditi ili ne bila prepuštena vlasnicima tih radnji.

Isto važi i za automehaničarske i vulkanizerske radnje, obućare, krojače, radnje hemijskog čišćenja, škole za obuku vozača, knjižare, trgovce motornim vozilima, biciklima, nautikom, tehničkom robom i građevinskim materijalom.

Kako je u međuvremenu stupila na snagu i odluka o skraćenju zabrane kretanja od 18 do 5 sati, radno vreme svih ovih prodavnica i radnji, na teritoriji opštine Negotin, odlukom Štaba za vanredne situacije, je od 7 do 17 sati uz obavezu o dezinfekciji objekata i mera prevencije i zaštite.

Radnici u maloprodajnim objektima dužni su da nose maske i rukavice, potrošači da poštuju međusobnu fizičku udaljenost, a dozvoljeno je  da na svakih 10 kvadratnih metara u radnji bude po jedan potrošač.