Naslovna Društvo COVID-19 Radno vreme negotinskih prodavnica i radnji od 7 do 17 sati       

Radno vreme negotinskih prodavnica i radnji od 7 do 17 sati       

788
0

U skladu sa odlukom republičke vlade o ublažavanju određenih mera za sprečavanje širenja korona virusa, Štab za vanredne situacije opštine Negotin doneo je zaključak kojim se menja naredba od 22. marta.

Foto: Igor Mitrović

Ovaj zaključak odnosi se na obavljanje delatnosti trgovina na veliko i malo robom široke potrošnje, kao i na ostale trgovinske prodavnice, odnosno radnje bele tehnike, butike, farbare, gvožđare, prodavnice obuće, salone nameštaja, a kojima je, u skladu sa odlukom republičke vlade ponovo dozvoljen rad.

U Negotinu, doduše, većina takvih prodavnica nije bila zatvorena, već je odluka o tome hoće li raditi ili ne bila prepuštena vlasnicima tih radnji.

Isto važi i za automehaničarske i vulkanizerske radnje, obućare, krojače, radnje hemijskog čišćenja, škole za obuku vozača, knjižare, trgovce motornim vozilima, biciklima, nautikom, tehničkom robom i građevinskim materijalom.

Kako je u međuvremenu stupila na snagu i odluka o skraćenju zabrane kretanja od 18 do 5 sati, radno vreme svih ovih prodavnica i radnji, na teritoriji opštine Negotin, odlukom Štaba za vanredne situacije, je od 7 do 17 sati uz obavezu o dezinfekciji objekata i mera prevencije i zaštite.

Radnici u maloprodajnim objektima dužni su da nose maske i rukavice, potrošači da poštuju međusobnu fizičku udaljenost, a dozvoljeno je  da na svakih 10 kvadratnih metara u radnji bude po jedan potrošač.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.