Naslovna Društvo COVID-19 Radno vreme negotinskih prodavnica do 16 časova

Radno vreme negotinskih prodavnica do 16 časova

1310
0

Štab za vanredne situacije opštine Negotin doneo je na 12. vanrednoj sednici naredbu o radnom vremenu tokom narednih dana.

Svi maloprodajni objekti na veliko i malo robom široke potrošnje, kao i prodavnice i radnje bele tehnike, butici, farbare, gvožđare, prodavnice obuće, saloni nameštaja i druge radnje na teritoriji opštine Negotin od danas do petka, 17. aprila radiće od 7 do 16 časova, s tim što će u petak od 4 do 7 sati biti otvorene trgovine koje su i proteklih nedelja organizovale kupovinu za starije od 65 godina.

Od subote, 18. aprila do ponedeljka 20. aprila su zbog produžene zabrane kretanja neradni dani.

U Štabu za vanredne situacije opštine Negotin ističu da se rad logističkih centara i snabdevanje objekata može obavljati celodnevno u skladu sa procedurama koje definišu kretanje lica i posebne radne naloge za zaposlene osobe.

“Posebnu pažnju treba obratiti na bezbednost potrošača u maloprodajnim objektima, na svakih 10 kvadratnih metara jedan potrošač, uz poštovanje opštih mera prevencija i fizičke udaljenosti potrošača”, navode u Štabu za vanredne situacije i dodaju da ova naredba stupa na snagu odmah.