Naslovna Društvo COVID-19 Radno vreme kafića i restorana u Negotinu do 15 časova, kladionice zatvorene

Radno vreme kafića i restorana u Negotinu do 15 časova, kladionice zatvorene

5355
0

Lokalna samouprava Negotin na sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije donela je niz mera u cilju sprečavanja širenja virusa korona.

Najrestriktivnija mera koju je Opštinski štab za vanredne situacije doneo na današnjoj sednici je ona o redukovanju radnog vremena ugostiteljskih objekata.

Kako je medijima rekao Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin, radno vreme ugostiteljskih objekata u opštini Negotin od utorka, 17. marta pa dok traje vanredno stanje je do 15 časova. To važi za restorane i kafiće.

„Nema potrebe posle tog vremena za okupljanjem. Sve sportske, kulturne aktivnosti se odlažu, kladionice, teretane, dečije igraonice neće raditi. Pekare i prodavnice radiće od 6 do 20 časova“, dodao je Veličković.

Kontrola sprovođenja mera i preporuka je poverena Odeljenju za inspekcijske poslove i kako najavljuju nadležni rigorozno će se sprovoditi.

Lokalni prevoz sveden je na letnji i zimski režim, dva puta nedeljno, mada će se razmatrati da li će ova mera ostati na snazi ukoliko se pokaže da nije delotvorna.

U cilju pomoći najstarijim sugrađanima lokalna samouprava će u saradnji sa predsednicima mesnih zajednica i upravnicima zgrada koordinirati saradnju sa sugrađanima starijim od 65 godina.

„Razgovarali smo da se pojača rad u seoskim ambulantama. Lakše je lekaru da ode ako treba dva i tri puta nedeljno nego da svi ti ljudi dođu na jedno mesto i ne daj Bože, dođu i ugroze i sebe i ljude oko sebe“, dodao je Veličković.

Komunalno preduzeće će započeti pranje svih frekventnih ulica i javnih mesta u gradu. U toku je nabavka sredstava za dezinfekciju.

„Hoćemo posle da specijalnim vozilima komunala prođemo i sve parkove i sve one frekventne delove  grada. I auto prevoznici i taksi službe će dezinfikovati svoja vozila i tako zaštititi naše sugrađane“, istakao je prvi čovek Negotina.