Naslovna Društvo COVID-19 Radnicima potvrda poslodavca za kretanje tokom policijskog časa

Radnicima potvrda poslodavca za kretanje tokom policijskog časa

2919
0

Ministarstvo privrede Vlade Republike Srbije obavestilo je privredne subjekte da su dužni da svakom zaposlenom radniku koji radne zadatke obavlja od 17 do 5 časova, a za koje je dobijena saglasnost da su izuzeti od primene Naredbe o zabrani i ograničenju kretanja lica na teritoriji Srbije, izdaju odgovarajuću potvrdu.

Počev od danas, 28. marta, pripadnici MUP-a tražiće na uvid potvrdu izdatu od strane poslodavca prilikom kontrole poštovanja Naredbe o zabrani i ograničenju kretanja lica na teritoriji Srbije.

“Poslodavac koji ima do 100 zaposlenih u smeni koja traje u periodu zabrane kretanja, potvrdu izdaje na dnevnom nivou, dok poslodavac koji ima više od 100 zaposlenih u smeni, koja traje u vreme zabrane kretanja, potvrdu izdaje na nedeljnom nivou, za svako zaposleno lice za koje je dobijena saglasnost MUP-a da je izuzeto od primene navedene naredbe.”, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.

Potvrda će važiti isključivo ukoliko se osoba nalazi u bazi podataka Ministarstva unutrašnjih poslova i za koje je dobijena saglasnost da je izuzeto od primene naredbe.

Ministarstvo unutrašnjih poslova će prihvatati i potvrde u elektronskom obliku – skenirana potvrda na telefonu, tabletu i slično, navodi se u saopštenju.