Naslovna Društvo Radnici JKP „Badnjevo“ uređuju zelene površine u Negotinu: „Šišaju“ travu, sade cveće

Radnici JKP „Badnjevo“ uređuju zelene površine u Negotinu: „Šišaju“ travu, sade cveće

870
0

Ekipe „Zelenila“ Javnog komunalnog preduzeća „Badnjevo“ nastavile su kosidbu javnih zelenih površina u gradu.

Uprkos aktuelnoj epidemiološkoj situaciji planirano košenje i održavanje travnatih površina počelo je pre skoro mesec dana uobičajeno u centralnom gradskom parku, ali i u parku kod hotela.

Tokom prethodnih dana Radna jedinica “Zelenilo i čistoća” završila je sa kosidbom javnih zelenih površina u parku u Karađorđevoj, Park šumi “Cvećara”, a na red su došle i zelene površine i međuprostor između lamela u Naselju “Veljko Vlahović”. U pojedinim delovima grada trava je dostigla visinu i do jednog metra.

U Javnom komunalnom preduzeću “Badnjevo” ističu da se nastavljaju aktivnosti na održavanju travnjaka duž staza, ali i košenje javne površine u Naselju “Borska” i u ostalim delovima grada, u zavisnosti od vremenskih uslova.

Radnici “Zelenila” su uobičajeno pažnju posvetili i sadnji cveća u užem centru grada. Vredne baštovanke su od početka vanrednog stanja redovno obnavljale cvetne leje, ukrašavajući sezonskim cvećem zelene površine.

Foto: Maja Stajković

Nažalost, često se dešava da cveće i zelenilo nestanu zbog krađe nesavesnih građana, a prošle godine je ukradeno čak i drvo  iz drvoreda ispred parka u centru grada.

Iako mnogi smatraju da se biljka bolje prima ako se pelcer “ukrade” pojedinci u toj nameri čak i preteraju dobrano pustošeći cvetne leje, kao nedavno jedna naša sugrađanka u sred bela dana, pritom uredno opremljena rukavicama i zaštitnom maskom.