Naslovna Društvo Radnici „Eliksira“ donirali 58 jedinica krvi

Radnici „Eliksira“ donirali 58 jedinica krvi

593
0

Crveni krst Negotin je u saradnji sa niškim Zavodom za transfuziju krvi organizovao danas uspešnu akciju dobrovoljnog davanja krvi u “Eliksiru” Prahovo.

Foto: Crveni krst Negotin

Akciji dobrovoljnog davanja krvi u “Eliksiru” d.o.o Prahovo i pored nepovoljne epidemiološke situacije odazvalo se 59 radnika, a prikupljeno je 58 jedinica krvi. Među dobrovoljnim davaocima su bile i četiri žene, ali i pet osoba koji su prvi put donirali krv.

Crveni krst Negotin je za poslednja tri dana realizovao dve akcije dobrovoljnog davanja krvi u kojima je prikupljeno ukupno 110 jedinica krvi.

“Neizmerno hvala svim dobrovoljnim davaocima krvi koji su se odazvali našoj akciji i spasili mnogobrojne živote, posebno sada kada su potrebe za krvlju izražene. Veliku zahvalnost dugujemo i rukovodstvu “Eliksira” koje nam je omogućilo održavanje akcije i doprineo njenom uspehu uz izuzetnu ljubaznost i domaćinski odnos”, ističe Ljuba Marinović, sekretar Crvenog krsta.

Ova negotinska humanitarna organizacija narednu akciju organizovaće 28. aprila u Umetničkoj školi “Stevan Mokranjac” u Negotinu.