Naslovna Kultura Radionice i edukativna predavanja u negotinskoj biblioteci

Radionice i edukativna predavanja u negotinskoj biblioteci

247
0

Narodna biblioteka „Dositej Novaković“ nizom aktivnosti obeležila je Međunarodne dane sporta, zdravlja i knjige za decu.

Radionica „Piramida zdravlja“; Foto: Narodna biblioteka „Dositej Novaković“

Obeležavajući značajne datume, Narodna biblioteka “Dositej Novaković” priredila je brojne kreativne radionice i predavanja koje su okupile veliki broj dece, ali i odraslih.

Za predškolce je, povodom 7. aprila Svetskog dana zdravlja organizovana radionica „Piramida ishrane“ o zdravoj i nezdravoj ishrani.

Predavanje Miroslave Marinković; Foto: Narodna biblioteka „Dositej Novaković“

Miroslava Marinković, profesor psihologije u penziji i porodični terapeut održala je predavanje o zavisnosti mladih od ekrana i ukazala na različite aspekte ovakve zavisnosti i na fizičke, psihičke i socijalne posledice koje ona može imati na pojedince.

Koliko je sport i zašto važan; Foto: Narodna biblioteka „Dositej Novaković“

Dušan Mandić, FIBA košarkaški trener i master profesor fizičkog vaspitanja i sporta, košarkašica Milena Trailović, učenica Negotinske gimnazije i dr Nevena Milosavljević Đorđević, specijalista pedijatrije povodom Međunarodnog dana sporta i Međunarodnog dana zdravlja, ukazali su učenicima prvog i drugog razreda osnovnih škola na važnost sporta i fizičke aktivnosti za razvoj deteta.

Likovna radionica „Bukmarkeri“; Foto: Narodna biblioteka „Dositej Novaković“

I povodom Međunarodnog dana dečje knjige, koji se tradicionalno obeležava 2. aprila,  na dan rođenja Hansa Кristijana Andersena, bibliotekari su deci i odraslima pružili priliku da u razgovoru sa Elizabetom Georgiev saznaju sve što ih interesuje u vezi izražajnog kazivanja poezije, ali i negovanju lepote govora.

Za predškolce su organizovane radionice „Кako nastaje knjiga“, a sa učenicima OŠ „12. septembar“ realizovana je uspešna likovna radionica „Bukmarkeri“.

Aktivnosti negotinskih bibliotekara se ovim ne završavaju jer su u toku brojne kreativne radionice za decu u susret Vaskrsu.