Naslovna Društvo Radionica za duvačke instrumente “Aerofonija”: Ključ za muzički razvoj mladih talenata

Radionica za duvačke instrumente “Aerofonija”: Ključ za muzički razvoj mladih talenata

378
0

U Negotinu će se i ovog leta, od 2. do 6. jula, biti održana Radionica za duvačke instrumente “Aerofonija” u organizaciji Udruženja “Trubači Srbije”.

„Aerofonija 2022“, Završni koncert polaznika

Projekat “Aerofonija” u organizaciji Udruženja “Trubači Srbije” i ovog leta okupiće mlade umetnike, željne da se usavrše i razvijaju svoj talenat, pronađu inspiraciju i javnim nastupima potvrde svoj put ka uspehu, ali i da promovišu klasičnu muziku.

Ova radionica već drugu godinu zaredom okuplja muzičare svih uzrasta i nivoa školovanja, pružajući im idealno okruženje za unapređivanje njihovih veština.

“Imamo samo trubu ove godine, osam polaznika i studente iz klase profesora Mladena Đorđevića i  moramo da se pohvalimo da imamo i polaznike iz Bosne i Hercegovine i iz Crne Gore”, kaže Anamarija Danilović iz Udruženja “Trubači Srbije”.

U prostoru Umetničke škole „Stevan Mokranjac“, polaznici će od 2. do 6. jula svakodnevno raditi sa stručnim predavačima, imajući sve neophodne uslove za neometano vežbanje.

Fokus radionice je na tehničkim, muzičkim i psihološkim aspektima pripreme za javno izvođenje. Kroz intenzivan rad i mentorstvo, polaznici će sticati samopouzdanje, preciznost i interpretativne veštine koje su ključne za uspešno izvođenje na duvačkim instrumentima.

Detalj sa prošlogodišnje radionice

Kruna ovog izuzetnog programa je završni koncert, gde će publika imati privilegiju da čuje i vidi napredak mladih talenata.

“U sklopu radionice će biti održana dva koncerta. Koncert studenata iz klase profesora Mladena Đorđevića u sali Umetničke škole “Stevan Mokranjac” održaćemo 4. jula u 19 časova, dok će koncert polaznika ovogodišnje “Aerofonije” biti 6. jula u 20 časova na platou ispred Doma kulture”, dodaje Anamarija Danilović.

U Udruženju “Trubači Srbije” ističu da “Aerofonija” nije samo šansa za tehničko usavršavanje, već i za umetnički razvoj i inspiraciju, da njome podstiču mlade umetnike da se izraze i pokažu svoj talenat.

“Verujemo da radionica igra ključnu ulogu u formiranju sledeće generacije vrhunskih muzičara. Kroz „Aerofoniju“, mladi dobijaju priliku da razviju svoje muzičke veštine, stvore veze sa drugim talentovanim muzičarima i mentorima, našim eminentnim stručnjacima, i tako izgrade temelj za buduću karijeru. Ovakve predavanja su neophodna za muzički razvoj mladih umetnika, te se radujemo njihovom daljem uspehu i sjajnim dostignućima koja će postići”, ističe negotinska umetnica Anamarija Danilović, master muzički izvođač na trubi.