Naslovna Događaji Radionica udruženja “Mustre”: Napravi sam poklon za 8. mart

Radionica udruženja “Mustre”: Napravi sam poklon za 8. mart

468
0

Udruženje starih umetničkih zanata ““Mustre”” organizovalo je za najmlađe radionicu izrade čestitki i nakita za mame pred predstojeći praznik 8. mart.

Udruženje “Mustre” već dve godine okuplja decu na kreativnim radionicama sa željom da ih edukuje da od različitih materijala koji su odbačeni stvaraju nove upotrebne predmete. Projekat “Biram da recikliram” se realizuje u saradnji sa Eliksir Fondacijom.

Prošle godine članice ovog negotinskog udruženja održale su četiri tematske radionice za decu predškolskog i mlađeg školskog uzrasta iz gradskih osnovnih škola.

“Sada su nam se pridružili učenici iz Osnovne škole “Pavle Ilić Veljko” iz Prahova i Radujevca i nastavljena je saradnja sa polaznicima škole “Malac Genijalac” iz Negotina. Radionica je bila posvećena predstojećem Danu žena tako da su na njoj deca pravila poklone za 8. mart. Ideja projekta je da se za izradu koristi ambalaža i drugi materijali koji mogu da se recikliraju”, kaže Sandra Alavuk, članica Udruženja starih umetničkih zanata “Mustre”.

Edukacija dece kako da reciklažni materijal upotrebe i učine ga korisnim biće nastavljena, najavljuju “Mustre”, pa će naredna radionica biti održana pred veliki praznik Vaskrs.