Naslovna Politika Radikali Borskog i Zaječarskog okruga dali podršku Šešelju

Radikali Borskog i Zaječarskog okruga dali podršku Šešelju

318
0

Opštinski odbor Negotin i okružni odbori Srpske radikalne stranke Borskog i Zaječarskog okruga povodom ostavke predsednika SRS, Dr Vojislava Šešelja na tu funkciju, oglasili su se saopštenjem za javnost.

Rukovodstvo i celokupno članstvo Srpske radikalne stranke Borskog i Zaječarskog okruga dalo je bezrezevnu podršku prof. dr Vojislavu Šešelju za vršenje funkcije predsednika ove stranke navodeći da ne zaboravljaju njegovu “nesebičnu borbu za opšte dobro našeg naroda”.

“Ne zaboravljamo da je dr Šešelj dobrovoljnim odlaskom u Haški tribunal bio spreman da žrtvuje ono što je svakome od nas najvrednije, svoje zdravlje i bezbednost svoje porodice. Dok je u tribunalu branio čast i poštenje svojih dobrovoljaca i iskonsku težnju našeg naroda da živi na svom vekovnom ognjištu, u okvirima granica Velike Srbije, vrhušku Srpske radikalne stranke je zapljusnuo talas licemerja i pohlepe. Tada se pojavila pretnja da izvorni program i ideologija srpskog nacionalizma budu u potpunosti marginalizovani od strane izdajnika iz tadašnjih nam redova. Kao čovek sa vizijom i prediktivnim sposobnostima, predsednik Srpske radikalne stranke je snagom autoriteta distancirao od Stranke funkcionere preplavljene pohlepom i licemerjem. To je dovelo do daljih podela u okviru članstva i infrastruktura Srpske radikalne stranke je značajno oslabila”, navode radikali Borskog i Zaječarskog okruga.

Oni podsećaju da je stranka nastavila da radi i širi članstvom povratkom svog lidera  iz Haga i izricanjem “prvobitne oslobađajuće, potom i drugostepene osuđujuće presude” i da interesovanje građana za podršku SRS ne jenjava.

“Iako svedočimo vremenu u kojem je politika pretvorena u trgovinu, gde se glas prodaje za kesu osnovnih životnih namirnica, za 10 evra ili za neispunjeno predizborno obećanje u vidu radnog mesta, mi, srpski radikali, uvek smo izlazili pred građane pošteno i predstavili ono za šta bismo se bezrezervno borili u narednom mandatu. Poslednji parlamentarni izbori su bili neočekivano iznenađenje za sve nas, ali mi poštujemo volju naših građana, bila ona i na našu štetu”, ističe se u saopštenju.

Radikali dalje navode da za “srpsku državu i narod nema odlučnijeg političara i intelektualca od dr Vojislava Šešelja koji ima rešenje u interesu našeg naroda za svaki problem”.

“Zbog poštovanja žrtve koju je bio spreman da podnese da bi se zalagao za otadžbinu, radikali Borskog i Zaječarskog okruga, poštuju, dostojno i uzdignute glave čuvaju i brane ideologiju koju je dr Šešelj učinio besmrtnom. Jednistveni smo i nedvosmisleni u podršci prof. dr Vojislavu Šešelju da i u narednom periodu nastavi sa obavljanjem funkcije predsednika Srpske radikalne stranke”, navodi se u saopštenju Opštinskog odbora Negotin i okružnih odbora Srpske radikalne stranke Borskog i Zaječarskog okruga.