Naslovna Društvo COVID-19 Rad u Zdravstvenom centru Negotin od 18. maja po redovnom rasporedu

Rad u Zdravstvenom centru Negotin od 18. maja po redovnom rasporedu

1642
0

U Zdravstvenom centru u Negotinu rad je od danas, 18. maja organizovan po redovnom rasporedu koji je važio i pre vanrednog stanja.

Dom zdravlja i sva odeljenja negotinske bolnice, kao i zdravstvene ambulante po selima od danas se vraćaju starom režimu rada.

To praktično znači da će sve službe, uključujući i  Službu za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva, u koju spadaju Opšta služba i Medicina rada i u kojoj rade izabrani lekari, raditi po po rasporedu koji je važio pre vanrednog stanja.

Danas počinje i zakazivanje specijalističkih pregled preko izabranog lekara u IZIS sistemu (Integrisani zdravstveni informacioni sistem).

„Pacijenti koji već imaju važeći uput za određenog specijalistu, a uput važi šest meseci od datuma izdavanja, moći će sa tim uputom da dođu do specijalističke ambulante bez prethodnog zakazivanja“, kaže dr Vidosava Paunović Barbulović, vršilac direktora Zdravstvenog centra Negotin.

Respiratorna, kovid ambulanta koja je tokom vanrednog stanja radila sa pacijentima sa respiratornim tegobama i febrilnim stanjem nastavlja sa radom, ali ne u trećoj lameli Doma zdravlja, kao što je to bilo do sada, već u montažnom objektu koji je montiran na prostoru pored ulaza.

Radno vreme Respiratorne ambulante je od 9 do 17 časova, a nakon tog vremena pacijenti sa respiratornim tegobama i febrilnim stanjem javljaju se Službi hitne medicinske pomoći.