Naslovna Društvo Putovanje kroz vreme za 199. rođendan OŠ “Vuk Karadžić“

Putovanje kroz vreme za 199. rođendan OŠ “Vuk Karadžić“

885
0

Kroz istorijske događaje, u daleku prošlost, vodili su nas večeras učenici Osnovne škole „Vuk Karadžić“ koji su na scenu negotinskog Doma kulture doneli poetsko muzičku priču obeležavajući 199. rođendan svoje škole.

Epohe, države, gradovi, događaji, značajni ljudi koji su svojim arhitektonskim delima ostavili trag, od Ajfeolove kule, Krivog tornja u Pizi, Tadž Mahala u Indiji, Versaja u Parizu, kineskog zida pa sve do Kipa slobode u Sjedinjenim američkim državama tema su večerašnje priredbe kojom je Osnovna škola „Vuk Karadžić“ obeležila 199 godina postojanja i rada.

Na sceni negotinskog Doma kulture smenjivale su se plesne tačke učenika, a kostimi i muzika su dočarali različitost naroda i nacija. Narator Nikola Popović, učenik osmog razreda imao je zahtevan zadatak jer je publiku svojom pričom vodio kroz celu predstavu.

„Nije lako bilo večeras biti na sceni. Ova tema je zaista teška jer smo imali dosta scenografije koja se smenjivala iz minuta u minut, jer smo putovali kroz države sveta. Bilo je teškom sve ovo uraditi ali smo sve uspešno završili do kraja. Na sceni je večeras bilo oko 150 učesnika, naš školski hor, dosta statista. Najteža scena je bila versajski dvorac jer su kostimi bili jako zahtevni. Zahtevnu ulogu imao je školski hor, ali i više ritmičkih sekcija. Ove godine bilo je i baletskih tačaka ali i ozbiljnih, zahtevnih, koje su date učenicama starijih razreda“, kaže za NG portal Jelena Todorović, nastavnik srpskog jezika i književnosti.

Predstavu su proteklih meseci pripremali učenici sa svojim nastavnicima i učiteljima. Svakodnevni  timski rad doneo je mnogo radosti deci koja su se trudila da na dostojan način obeleže 199. rođendan svoje škole.

„Scenario ovogodišnje predstave „Putovanje kroz vreme“ pripremila je bibliotekarka naše škole Radmila Damjanović i celu predstavu je režirala. Ja sam prvi put imala ulogu pomoćnog reditelja. Izazov je veliki i stres, ali bilo je lepo. Svi se već ozbiljno pripremamo za veliki jubilej koji nas čeka sledeće godine, dva veka naše škole“, kaže Jelana Todorović.

Večerašnja rođendanska proslava završena je onako kako i dolikuje pravom slavlju uz tortu, svećice, konfete i aplauz roditelja koji su na svoj način čestitali Dan škole.