Naslovna Društvo Putevi vlažni, visina snežnog pokrivača u Negotinskoj krajini 15 cm

Putevi vlažni, visina snežnog pokrivača u Negotinskoj krajini 15 cm

320
0

Visina snežnog pokrivača u opštini Negotin, prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, iznosi 15 centimetara.

Sneg je u Negotinu, uobičajeno, doneo iste probleme, pre svega pešacima, koji se otežano kreću zbog velikih količina raskvašenog snega.

Od jutros su svi putni pravci prohodni, ali su i svi kolovozi mokri sa raskvašenim snegom, koji u zavisnosti od područja, iznosi i do pet centimetara.

Kako je saopštila Zimska služba održavanja JP „Putevi Srbije“ na najopterećenijim putnim pravcima prvog, drugog i trećeg prioriteta u Timočkoj krajini kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara, pa se vozačima preporučuje oprezna vožnja.

Na putevima i našem regionu na pojedinim deonicama vejavica stvara nanose. Vidljivost je mestimično smanjena zbog jakog vetra na prvoju Čestobrodica, na 30 do 50 metara.

Ima sitnih odrona duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima, a najviše ih je na Đerdapskoj magistrali (I B 34) gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije, koja obaveštava o odronima.

I na prilazima graničnim prelazima Mokranje (IB 33), kao i na putu drugog A prioriteta 168, veza sa državnim putem I B 35, Dušanovac- državna granica sa Rumunijom, granični prelaz Кusjak kolovoz je vlažan, a snega ima do pet centimetara.