Naslovna Ekonomija Putevi Srbije: Završeno 80 odsto radova na državnom putu do Graničnog prelaza...

Putevi Srbije: Završeno 80 odsto radova na državnom putu do Graničnog prelaza Mokranje

1034
0

Radovi na pojačanom održavanju državnog puta prvog B reda broj 33, deonica: Negotin (Radujevac) – granica Srbija – Bugarska kod Mokranja, dužine 12,919 kilometara trebalo bi da budu završeni do 3. februara.

Radovi na rekonstrukciji puta do graničnog prelaza Mokranje deo su projekta rehabilitacije puteva i unapređenja bezbednosti saobraćaja, koji se finansira iz  sredstava Evropske investicione banke. Na ovim poslovima, vrednim 777.207.258,85 dinara angažovane su ekipe kompanije Štrabag d.o.o, a rok za završetak radova je 366 dana, odnosno do 3. februara 2023.

“Do sada je završeno oko 80 odsto ugovorenih radova. Rehabilitacija kolovozne konstrukcije je u najvećem delu završena”, navode u Javnom preduzeću “Putevi Srbije”.

Uz ove u toku su i radovi u Negotinu, ali i radovi na konstrukcijama četiri mosta i 14 propusta. Na području opštine Negotin u  2022. godini završene popravke mosta preko reke Jaruge, na državnom putu prvog B reda broj 35, deonica Кladovo – Brza Palanka – Negotin kao i mosta preko reke Jasenice, na državnom  putu prvog B reda broj 33, deonica: Štubik – Bukovo.

“Napominjemo da je u opštinu Negotin u periodu od 2015. do 2021.godine uloženo oko dve milijarde dinara za redovno održavanje državnih puteva i putnih objekata”, dodaju za NG Portal u JP “Putevi Srbije”.