Naslovna Kultura Puna sala negotinskog Doma kulture za kultnu “Bubu u uhu”

Puna sala negotinskog Doma kulture za kultnu “Bubu u uhu”

356
0

“Buba u uhu“, diplomsko delo reditelja Ljubiše Ristića, prvi put zaigrana 1971. nasmejala je Negotince, željne kulturnih dešavanja, a salu Doma kulture u Negotinu ispunila je do poslednjeg mesta.

„Buba u uhu”, pisca Žorža Fejdoa, sa postavom koju je prevodio legendarni Nikola Simić igrana je u Jugoslovenskom dramskom pozorištu sve do smrti slavnog glumca, a ponovo je, 2015. stala pred publiku sa novom glumačkom ekipom, mladim glumcima predvođenim sjajnim Lazarom Jovanovim i istim rediteljem koji ju je postavio pre više od pola veka kao svoju diplomsku predstavu.

“Ovo je potpuno ista predstava, nikad ja ništa nisam menjao u njoj, samo se glumci menjaju, a mnogo ih se u „Bubi u uhu“ promenilo. Mladi glumci uče od onih ranijih, a inače, mnogi igraju ovu predstavu gledajući i video i kopirajući. Sem ove naše predstave koju mi igramo, ona se još igra i u Somboru, Skoplju, Sarajevu i svuda“, kaže Ljubiša Ristić.

Ovu komediju, prepunu zanimljivih obrta, negotinska publika dočekala je punog srca, reagujući čas smehom, čas dubokim mukom i ovacijama na kraju.

“Predstava je i poznata po pokretu i po energiji tima koji je nosi. Drago mi je da smo konačno došli  sa predstavom u Negotin i ovo jeste naše prvo gostovanje, ali ne i poslednje. Doći ćemo mi i sa drugim predstavama, nećemo opterećivati budžet Doma kulture koji nije bog-zna-kakav, prodavaćemo karte kao i svugde, zakupićemo dvoranu pa ćemo igrati za vas. A divna je ova vaša publika i baš je lepa i dvorana i scena koja je slatka, mala, dobra. Uspeli smo da smestimo predstavu i zadovoljni smo“, ističe Ristić.

Pred ansamblom pozorišta KPGT su tri premijere u aprilu: “Siroti B.B” po tesktu Bertolda Brehta, “Strah i nada u Nemačkoj” Franca Ksavera Kreca i „Germanija, smrt u Berlinu“ Hajnera Milera.

“Imamo u aprilu te tri premijere kod nas u pozorištu. Igramo Handkea, Don Huana, imamo Hajnera Milera „Germanija, smrt u Berlinu“ i Bertolda Brehta. Sad igramo Nemce, a posle toga pet ruskih komada, dva Čehova, jednog Zamjatina i dva nova ruska komada, nove pisce“, dodaje Ljubiša Ristić.