Naslovna Kultura Publikovani soneti Negotinca Milana D. Miletića, autora prvog romana o Svetom Savi

Publikovani soneti Negotinca Milana D. Miletića, autora prvog romana o Svetom Savi

330
0

U Udruženju književnika Srbije,  u okviru čuvene Tribine Francuska 7, promovisan  je “Dnevnik pesnika, 1994“, prva knjiga soneta Milana D. Miletića,  književnika rođenog u Negotinu.

O ovoj knjizi govorio je i Milorad Grbović, direktor Narodne biblioteke „Dositej Novaković“

„Dnevnik pesnika, 1994“ publikovali su “Interklima-grafika” iz Vrnjačke Banje i Narodna biblioteka „Dositej Novaković“ u Negotinu.

O stvaralaštvu ovog književnika, kao i o prvoj knjizi njegovih soneta, na promociji u Udruženju književnika Srbije, govorili su:  Miljurko Vukadinović, pesnik, esejista, prozni pisac i prevodilac, Slavica Tanasijević Lazić, novianr i pisac, Đorđe J. Janić, pesnik, istoričar, književni kritičar i esejista, Zorica Kuburović, pisac i lekar urgentne medicine i Milorad Grbović, direktor Narodne biblioteke “Dositej Novaković” u Negotinu.

Foto: Narodna biblioteka „Dositej Novakovič“

Stihove Milana D. Miletića, rođenog u Negotinu, autora prvog romana o životu romana, objavljenog posle Drugog svetskog rata i knjizi sećanja na Avu Justina Popovića „Zaljubljen u Hrista“, govorio je glumac Predrag Miletić, a u programu je učestvovala i mlada violinistkinja Jovana Savić, kao i ćerka Milana D. Miletića, Vesna Miletić.

Inače, prva knjiga Miletićevih soneta biće promovisana i danas, 14. avgusta u Kući kralja Petra I Karađorđevića u Beogradu.