Naslovna Društvo COVID-19 PSSS Negotin: Poljoprivrednici mogu na svoje njive, ali uz poštovanje propisanih mera

PSSS Negotin: Poljoprivrednici mogu na svoje njive, ali uz poštovanje propisanih mera

1096
0

Poljoprivrednici će moći da obavljaju poljoprivredne radove ali su dužni da sprovode propisane mere kako higijenske, tako i preventivne u cilju sprečavanja širenja korona virusa.

U cilju nesmetanog sprovođenja neodložnih radova u poljoprivredi, u ovom trenutku zaštite biljaka od mraza, Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Negotin obaveštava poljoprivrednike iz seoskih mesnih zajednica Borskog okruga da u periodu od 5 do 19 časova mogu da se kreću bez dozvole ISKLJUČIVO na poljoprivrednim mašinama i udaljeni jedan od drugog najmanje dva metra.

Dozvoljeno je POJEDINAČNO, bez okupljanja, donošenje mleka u otkupne stanice u periodu od 5 do 18 časova.

“Molimo da i u ovim “dozvoljenim” slučajevima vodite računa o higijeni i merama zaštite, a posebno kod predaje mleka”, ističe Vladica Gavrilović, direktor Poljopripredne savetodavne i stručne službe Negotin.

Svi ostali meštani, sem starijih od 70 godina mogu da se kreću samo od 5 do 17  sati uz zabranu okupljanja više od petoro ljudi na istom mestu i bliže od dva metra jedno od drugoga.

Poljoprivredna stručna savetodavna služba (PSSS) prilagodila je način rada režimu vanrednog stanja.  Stručnjaci ove službe pored redovnih dežurstava, dele savete i preporuke poljoprivrednicima putem telefona: 063/542-802, 019/545-953, 019/542-741 i 019/543-377, kao i na imejl: [email protected]