Naslovna Društvo Prvi Moto skup u Prahovu u znaku generacijskog susreta bajkera

Prvi Moto skup u Prahovu u znaku generacijskog susreta bajkera [Foto]

1080
0

Moto klub „Free rider – 17“ iz Prahova dočekao je juče u Prahovu na Prvom Moto skupu ljubitelje dvotočkaša naše opštine, Kladova, Bora, Knjaževca, Majdanpeka, Zemuna, Slovenije, Bugarske, Rumunije.

Prvi moto skup u Prahovu, koji je organizovao Moto klub „Free rider – 17“ iz ovog krajinskog sela,  pod pokroviteljstvom Mesne zajednice Prahovo, Opštine Negotin i Turističke organizacije opštine Negotin, okupio je bajkere sa dugogodišnjim iskustvom, ali i mlade  koji tek uče da obuzdaju svoj vozački adrenalin.

Prvo okupljanje dvotočkaša pomogle su mnoge privatne firme i pojedinci  koji vole motore, a generalni sponzori jučerašnjeg događaja bili su Hidroelektrana „Đerdap dva“  i Kompanija „Elixir-Prahovo“.

„Ovo je prvi moto skup i nadamo se da će postati tradicionalni. Okupili smo mlade i ljubitelje motora, ljude koji vole možda drugačiji život pun adrenalina. Nadam se da će vam se svideti i da ćemo se sledeće godine okupiti u još većem broju“, kaže Bogdan Gugić, predsednik Saveta Mesne zajednice Prahovo.

Za sve okupljene bajkere protojerej stavrofor Ranko Aleksić pročitao je molitvu i osveštao motore.

Veliku pažnju meštana Prahova i vozača privukle su bajkerske igre. Titulu najsnažnijeg  u obaranju ruke poneo je Nemanja Đorović.

U disciplini najsporije vožnje najbolji je bio Dejan Jeremić.

Najviše pažnje privukla je disciplina nadvlačenje konopca. U finalnoj borbi domaćina, članova  Moto klub „Free rider -17“ i gostiju iz Negotina, pobedu su u ovom zanimljivom susretu odneli Negotinci.

Mnogobrojni motori o kojima zaista brižno brinu njihovi vlasnici, bili su prava atrakcija juče. To potvrđuje i komentar jednog od bajkera: „Najlepši motor je onaj koji je najvoljeniji!“

Pravi bajker, oni sa više decenijskim iskustvom u vožnji  kažu:“Motor počinješ da voziš kada osetiš da si spreman za to. Ko ne vozi motor ne može da razume tu vrstu adrenalina.“

Za dobar muzički program pobrinuli su se HiWatt, Red Danger i  The Dunsters. Kraj Moto skupa muzički je obojio beogradski sastav „ Kraljevski apartman“.

„Drago nam je što je Prvi moto skup u našem selu protekao u odličnoj atmosferi. Organizacija jeste bila naporna. Zahvaljujemo svima koji su prepoznali naše namere da na jednom mestu okupimo ljubitelje motora, ljude koji su zašli u ozbiljne godine, ali su i dalje motor i vožnja njihova velika ljubav. Hteli smo da pokažemo da su bajkeri porodični ljudi sa dobrim namerama  i da mlade generacije od njih i treba da uče kako se motor vozi“, kaže za NG portal Goran Vojinović, predsednik   Moto klub „Free rider – 17“  iz Prahova.