Naslovna Društvo „Prvi koraci“ negotinske OŠ „Vuk Karadžić“ pred čitaocima 121. put

„Prvi koraci“ negotinske OŠ „Vuk Karadžić“ pred čitaocima 121. put

479
0

Školski list „Prvi koraci“, Osnovne škole „Vuk Karadžić“, ove godine u znaku aktuelne epidemiološke situacije, posvećen je očuvanju zdravlja. Na stranicama 121. broja lista su i uspesi najvrednijih đaka ove škole.

Svoj 196. rođendan naša najstarija obrazovna ustanova, Osnovna škola „Vuk Karadžić“ u Negotinu obeležila je skromno u skladu sa propisanim epidemiološkim merama koje su na snazi u čitavoj zemlji.

Ipak, svetlost dana ugledao je 121. broj školskog lista „Prvi koraci“ koji podseća čitaoce na uspehe učenika i nastavnika na takmičenjima u prošloj školskoj godini.

Najveći deo novog broja posvećen je očuvanju zdravlja kroz nagrađene literarne radove učenika, savete kako zdravo živeti i zašto su sport i zdrava ishrana najveći izvor ne samo zdravog tela, već i misli.

„Ono po čemu ćemo pamtiti proteklu školsku godinu jesu specifični uslovi u kojima su realizovane aktivnosti od polovine marta i prestanka realizacije nastave u školama. Život škole je od tada postao poseban, pun izazova, nije se više govorilo samo o obrazovno-vaspitnom radu nego i o potrebama da se očuva zdravlje učenika i zaposlenih, da se preventivno utiče na svest svih o značaju očuvanja fizičkog i psihičkog zdravlja svakog pojedinca“, ističe Dejan Kojčinović, direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“.

Škola je svake godine aktivni učesnik mnogih projekata i događaja u gradu, na šta čitaoce upućuje kolažna srednja strana školskog lista gde je podsećanje na druženja i radionice i učenika i nastavnika. Stranice lista krase i dečiji likovni radovi, kao i nagrađeni radovi na nemačkom jeziku.

Iako se nastava od 1. septembra po utvrđenim pravilima odvija u školskim klupama, u školi podsećaju da je opreznost neophodna kao bismo svi očuvali, pre svega, zdravlje.

„Pred nama je još uvek vreme velike odgovornosti u prvom redu, kada je očuvanje zdravlja školske populacije u pitanju. Naši učenici i njihovi roditelji znaju da smo u svakom trenutku tu da im pružimo podršku i pomoć, a naša škola će biti zdrava, sigurna i podsticajna sredina za svakog našeg učenika“, kaže direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić, Dejan Kojčinović.