Naslovna Društvo Prva generacija Dunavskih vodiča Srbije uspešno savladala obuku: Sertifikati i vodičima iz...

Prva generacija Dunavskih vodiča Srbije uspešno savladala obuku: Sertifikati i vodičima iz Negotina i Kladova

364
0

Neda Stanisavljević iz Negotina uspešno je završila obuku za Dunavske vodiče, koja je organizovana u okviru projekta Evropske Unije za lokalni ekonomski razvoj i zaštitu životne sredine u regionu Dunava i Svetske fondacije za prirodu WWF.

Foto: UG „Podunav“ Bački Monoštor

Obuka za Dunavske vodiče deo je projekta „Lokalna privreda i zaštita prirode u Podunavlju“ (LENA), koji je sufinansiran u okviru Transnacionalnog programa Dunav.

Obuku su u Sremskim Karlovcima za vodiče iz Sombora, Sremskih Karlovca, Bačkog Monoštora, Negotina, Donjeg Milanovca, Kladova i Golubca realizovali treneri za Dunavske vodiče, dr Jovana Đilasov, profesor doktor Christian Baumgartner i profesor Miloš Ćuruvija, koji su prošli stručnu edukaciju u okviru projekta LENA.

Ovaj projekat u devet podunavskih zemalja, Austriji, Bugarskoj, Rumuniji, Mađarskoj, Nemačkoj, Srbiji, Sloveniji, Ukrajini i Hrvatskoj, realizuje 17 projektnih partnera.

Glavni cilj LENA projekta je pružanje inovativnih rešenja za razvoj ekonomskih aktivnosti u zaštićenim područjima duž Dunava i njegovih pritoka koja doprinose očuvanju prirode.