Naslovna Politika Protesti #1od5miliona i u Negotinu?

Protesti #1od5miliona i u Negotinu?

1360
0

Građanska inicijativa u Negotinu na sinoćnjem sastanku donela je odluku da se i Negotin pridruži protestima koji se pod sloganom  „Jedan od pet miliona“ održava u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, ali i u više od 20 gradova Srbije.

Iako su nedavno na društvenim mrežama osvanuli pozivi Negotincima da se pridruže protestima 24. januara, datum protestnih šetnji u Negotinu još nije određen.

Predstavnici takozvane građanske inicijative i članovi i simpatizeri opozicionih stranaka sastali su se do sada dvaput.

Premda zvaničnog saopštenja nema, kako NG portal saznaje, dogovoreno je da se i Negotin pridruži brojnim sredinama u Srbiji, a počev od februara i redovno organizuje proteste.

Za sada nema nagoveštaja ko će „potpisati“ organizaciju ovog skupa, ali se zna da će u protestima učestvovati i članovi i simpatizeri Saveza za Srbiju, i to iz Demokratske stranke, Narodne stranke, Srpskog pokreta Dveri, ali i drugih političkih opcija i nevladinog sektora.

Pored Beograda, Novog Sada, Niša i Kuršumlije protesti se organizuju i u Trsteniku, Čačku, Kragujevcu, Rumi, Sremskoj Mitrovici, Šapcu, Velikom Gradištu, Gornjem Milanovcu, Požegi, Kraljevu, Kruševcu, Prokuplju, Pirotu, Somboru, ali i u Kuli, Vršcu, Požarevcu, Mladenovcu, Aranđelovcu, Užicu, Leskovcu, Vranju, Crnoj Travi, kao i u našem neposrednom komšiluku u Boru i Zaječaru.