Naslovna Društvo Proslava Svetog Trifuna na Rajačkim pivnicama

Proslava Svetog Trifuna na Rajačkim pivnicama [Program]

534
0

Na Rajačkim pivnicama će u četvrtak, 14. februara biti organizovana proslava Svetog Trifuna.

Rezanje slavskog kolača na Rajačkim pivnicama prošle godine; Foto: Zdenka Tomić

Tradicionalnu proslavu Svetog Trifuna organizovaće na Rajačkim pivnicama Turistička organizacija opštine Negotin (TOON).

Već po tradiciji proslava zaštitnika vinogradara će u centru pivnica, kod zapisa, početi kulturno-umetničkim programom u kojem, između ostalih, učestvuje Boris Stanojević, vokalni umetnik iz Jasenice, finalista serijala „Nikad nije kasno“, zavičajni pesnik Milan Kotur, zdravičar Dragoslav Stanisavljević Persinac, harmonikaš Goran Stojanović Kobac iz Tamniča, kao i frulaši Gradimir Stamenković Mrki i Nikola Nikolić sa vokalnom solistkinjom Jelom Marjanović.

Obred rezanja slavskog kolača obaviće sveštenici arhijerejskog namesništva negotinskog, kao i prvo rezanje čokota u rajačkim vinogradima u 11 časova i 30 minuta.

Za sve zainteresovane Turistička organizacija je obezbedila i autobuski prevoz u 9 časova ispred Pedagoške akademije. Povratak za Rajačkih pivnica najavljen je za 15 časova.

Zaštitnika vinogradara proslaviće i vinari i vinogradari i u Smedovcu, Tamniču, Rogljevu, u selu Rečka, bratstvo manastira Bukovo, kao i zaposleni i učenici  Poljoprivredne škole “Rajko Bosnić”.