Naslovna Kultura Događaji Proslava Svetog Trifuna na Rajačkim pivnicama

Proslava Svetog Trifuna na Rajačkim pivnicama [Program]

995
0

Tradicionalnu proslavu Svetog Trifuna organizovaće na Rajačkim pivnicama u petak, 14. februara Turistička organizacija opštine Negotin (TOON).

Detalj sa obeležavanja Svetog Trifuna 2019.

Program će otvoriti starogradski ansambl „KontrAkord“  mini koncertom koji počinje u 10 sati i 30 minuta, a nastaviće se tradicionalnim kulturno-umetničkim programom u kojem će nastupiti Etno grupa „Kraljice“, Vladica Perković, profesor solo pevanja i Jelena Dragomirović, učenica Umetničke škole „Stevan Mokranjac“, uz pratnju na harmonici Danila Perkovića, Kulturno umetničko društvo „Čučuk Stana“ iz Sikola sa Živkom Gicić, vokalnim solistom, Nemanja Stanojević, frulaš iz Jasenice, ali i pesnici Milan Kotur i Saša Stanimirović.

Obred rezanja slavskog kolača obaviće sveštenici arhijerejskog namesništva negotinskog, kao i prvo rezanje čokota u rajačkim vinogradima u 11 časova i 30 minuta.

Za sve zainteresovane Turistička organizacija je obezbedila i autobuski prevoz koji ispred zgrade nekadašnje Pedagoške akademije polazi u 9 časova a sa Rajačkih pivnica se vraća u 14 sati.

Svetog Trifuna, zaštitnika vinogradara obeležiće 14. februara i vinari i vinogradari i u drugim Rogljevu, Tamniču, Smedovcu, u selu Rečka, ali i u Poljoprivrednoj školi “Rajko Bosnić”, kao i u Manastiru Bukovo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.