Naslovna Sport Proslava 75. godišnjice FK “Branik”: Odigran prijateljski meč sa omladincima FK “Crvena...

Proslava 75. godišnjice FK “Branik”: Odigran prijateljski meč sa omladincima FK “Crvena zvezda”

916
0

Fudbalski klub „Branik“ iz sela Štubik ove godine obeležava 75 godina od svog osnivanja.

Fudbalski klub “Branik” iz Štubika, koji je osnovan 1946. godine, samo godinu dana posle beogradskih velikana „Partizana“ i „Crvene zvezde“, predano radi na unapređenju fudbala u svom kraju.

Proslava  jubileja od 75 godina postojanja ovog kluba uveličana je prijateljskom utakmicom na stadionu Rosulje, gde su domaćini ugostili omladince FK „Crvena zvezda“.

Izabranici Bratislava Ninića i Vladimira Sandulovića priredili su prisutnima pravo fudbalsko uživanje, prikazujući veštine oba tima, s posebnim osvrtom na goste čija je omladinska škola među najcenjenijima u zemlji.

Utakmica je bila prava fudbalska, sa dinamičnom i kvalitetnom igrom oba tima koja su pokazala i svoje veštine i sportski duh.

Tek da se zna pobedili su gosti, „Zvezdini“ omladinci, budućnost srpskog sporta, ali se ni domaćin nije dao. Rezultat od 3:4 samo je deo ove dobre fudbalske priče čiji je cilj da ukaže na značaj sporta u ovoj lokalnoj zajednici, kao i na važnost takmičenja i plej-ofa, koji inspirišu igrače da uvek daju sve od sebe i teže ka još boljim sportskim uspesima.

U listu strelaca za „Crvenu zvezdu“ upisali su se:  Beck Yutong, David Golubov, a dvaput i Lazar Guberinić, dok su za “Branik” uspešni bili Aleksa Vujadinović  i Jovan Veljković.

“Branik” sa svojom 75 godina dugom tradicijom, iako seoski klub, beležio je tokom godina mnoge uspehe od Opštinskog nivoa, do ligaških i zonskih takmičenja, pa iako su ponekad dobri rezultati i izostali, igrali su uvek najbolje što mogu.

Trenutno su članovi Zone Istok u kojoj se takmiče sa, takođe, za istoriju fudbala istočne i Srbije u celini, renomiranim klubovima, poput negotinskog “Hajduk Veljka”, zaječarskog “Timoka 1919” , “Bor 1919”, kladovskim “Brodoremontom”…