Naslovna Društvo Pronađen student iz Negotina Marko Lazić koji je 2. marta nestao u...

Pronađen student iz Negotina Marko Lazić koji je 2. marta nestao u Beogradu

22413
0

Beogradska policija je pronašla Marka Lazića, studenta iz Negotina za kojim se intenzivno tragalo od 2. marta kada je poslednji put viđen na Vidikovcu.

Foto: Arhiva porodice

Beogradska policija je nestalog mladića locirala na jednoj adresi u Beogradu. On se, saznajemo, javio, dao izjavu u nadležnoj stanici policije. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova obavestili su porodicu da je Marko dobro, da se dobro oseća, ali da želi da se osamostali i bude sam. Roditeljima je u policiji rečeno da im je sin dobrog zdravlja, da je pronašao drugi stan, a ovih dana je intenzivno tražio i našao i posao.

„Nama je najvažnije da je on živ i zdrav. Rekao je policiji da je dobro i zdravo, da želi da se osamostali i da bude sam“, ističu roditelji.

Marko Lazić (24), student informatike iz Negotina, poslednji put viđen je 2. marta na Vidikovcu, gde je stanovao sa starijim bratom Veljkom. Pronađen je na osnovu brojnih saznanja građana koji su kontaktirali porodicu i policiju naveli na pravi trag.

„Marko je sa sobom poneo pasoš, laptop, zdravstvenu knjižicu, nešto garderobe i svoj isteki za  kičmu od koga se nije razdvajao. To nam je davalo nadu da ne pomislimo na najgore. Pokazivao je želju da se osamostali. Jesenas je hteo da nađe stan. Bio je u Negotinu skoro dva meseca i pretprošlog ponedeljka uveče se vratio u Beograd“, kažu Markovi roditelji i dodaju da poštuju želju svog sina da se osamostali i da će mu, ukoliko želi, u tome pružiti svu pomoć i podršku.

Porodica ovog mladića zahvaljuje se medijima i novinarima koji su se uključili u potragu, ali i Fondaciji “Tijana Jurić” koja im je u teškim satima izašla u susret.