Naslovna Kultura Promovisani novi brojevi “Buktinje”

Promovisani novi brojevi “Buktinje”

348
0

Članovi Krajinskog književnog kluba iz Negotina prelistali su u dvorištu Muzeja Hajduk Veljka četiri nova izdanja “Buktinje”, časopisa za književnost, umetnost i kulturu.

Tri dvobroja i broj 75. kojim je časopis za književnost, umetnost i kulturu “Buktinja” ušao u 68. godinu našla su se pred čitaocima na promociji organizovanoj u ambijentu Todorčetovom konaka, Muzeja Hajduk Veljka Petrovića.

U sjajnoj atmosferi i pred, takoreći, odabranom publikom onih kojima je “Buktinja” obeležila neki od perioda života, ove četiri “knjige”, od 71. do 77. broja, a svaka ima više od 200 stranica, “prelistali” su članovi redakcije Saša Skalušević, Miloš Zlatković, Vlasta Mladenović, a kao autori priloga u novim brojevima Miloje Dimiresković, Marko Kostić i Dragoslava Veljković Madžar, čije su priče deo “Buktinje”.

Svetlost dana će, istakao je Saša Skalušević, urednik ovog kultnog časopisa, ugledati uskoro još jedna “Buktinja” sa svim svojim uobičajenim rubrikama i novom “Crni vrh”, kojom Krajinski književni klub nastavlja svoju književnu misiju i produkciju donoseći izbor iz srpske, ali i književnosti bivše Jugoslavije.

“Buktinja”, veli Skalušević, osim eksluzivnih priloga, saradnje sa brojnim eminentnim autorima iz zemlje i regiona, rado prikazuje i stvaralaštvo Negotinaca, budući da je u ovom gradu ovaj časopis i otpočeo svoju misiju. Tako redovno prilozi Negotinaca stižu sa svih strana, a u jednoj od novih “Buktinja” i čak iz Brazila, gde živi i stvara Negotinac Damir Pešić.

Do novih brojeva prisutnima su podeljeni primerci četiri poslednje “Buktinje” sa obiljem zanimljivih priloga, poezije, proze, prikaza i prevoda, na zadovoljstvo sve većeg broja njenih čitalaca.