Naslovna Društvo Promovisana knjiga ,,Siguran smer-vodič kroz osnovna pravila saobraćaja”

Promovisana knjiga ,,Siguran smer-vodič kroz osnovna pravila saobraćaja”

312
0

Knjiga  “Siguran smer – vodič kroz osnovna pravila saobraćaja”  promovisana je sinoć u prostorijama Fondacije “Eliksir” u Negotinu u prisustvu predstavnika osnovnih škola opštine Negotin i ovdašnje Saobraćajne policije.

Knjiga  “Siguran smer – vodič kroz osnovna pravila saobraćaja”, autora Nenada Jevtića u izdanju borskog Udruženja “Sigurne staze” namenjena je učenicima nižih razreda osnovnih škola i prosvetnim radnicima koji u okviru predmeta: Priroda i društvo, ali i Tehnika i tehnologija predaju i saobraćaj.

Knjiga je prva u trilogiji koja se bavi saobraćajnim vaspitanjem i obrazovanjem. Naredna će biti posvećena učenicima od petog do osmog razreda, a treća srednjoškolcima i kandidatima za polaganje vozačkog ispita.

“Ideja koju zastupa autor knjige i naše udruženje je uvođenje saobraćajnog vaspitanja i obrazovanja kao nastavnog predmeta u škole jer sticanje znanja i formiranje ispravnih stavova u vezi bezbednosti saobraćaja predstavlja kvalitetan osnov za dalju nadgradnju kod dece starijeg uzrasta i odraslih, u ovoj oblasti. Na ovaj način, postiže se unapređenje nivoa bezbednosti saobraćaja, odnosno unapređenje ponašanja učesnika u saobraćaju, a samim tim i smanjenje broja poginulih i povređenih u saobraćajnim nezgodama. Uzor je potražen u priručnicima za učenje pravila saobraćaja iz razvijenih država, u kojima je broj fatalnih saobraćajnih nezgoda doveden u prihvatljive okvire”, kaže Igor Velić, master inženjer saobraćaja i predsednik “Sigurnih staza”.

U okviru promocije predstavnicima osnovnih škola opštine Negotin uručeni su besplatni primerci za njihove biblioteke, a dobiće ih i Predškolska ustanova “Pčelica”. Knjiga je, inače, do sada promovisana i u Boljevcu, Boru i Zaječaru. Ideja je da ovaj priručnik dođe do svake škole i do svakog deteta.