Naslovna Događaji Promovisan prvi roman Dragane Knežević na 64. Međunarodnom sajmu knjiga

Promovisan prvi roman Dragane Knežević na 64. Međunarodnom sajmu knjiga

843
0

Roman  “Hotel Milion zvezda” autora Dragane Knežević iz Negotina, promovisan je na 64. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, kao pobednički roman ovogodišnjeg konkursa za prvi neobjavljeni roman za mlade,  izdavačke kuće Klett.

Dragana Knežević i Gordana Knežević Orlić; Foto: Izdavačka kuća Klett

Negotinska umetnica Dragana Knežević, pobednik trećeg kola akcije “Čitalački maraton”, predstavila je publici 64. Međunarodnog sajma knjiga u Beogradu svoj prvi roman “Hotel Milion zvezda”.

Roman je, inače, izabran od strane 160 nastavnika srpskog jezika, koji su činili glavni žiri, a o kome su na promociji govorili članovi žirija, direktorka izdavačke kuće Klett, Gordana Knežević Orlić i autor romana, Dragana Knežević.

“Roman se bavi ovisnošću od interneta dece, ali i ulogom društva i odraslih, a posebno roditelja, u kreiranju ove “bolesti zavisnosti” 21. veka. U kampu za odvikavanje od interneta, pod nazivom “Hotel Milion zvezda” naći će se desetoro dece koja su skoro u potpunosti zamenila realni život virtualnim svetom, sa svim posledicama koje iz toga mogu proisteći”, kaže Dragana Knežević.

Foto: Izdavačka kuća Klett

Ovaj savremeni roman za decu pisan je u formi SMS poruka, kao dnevnik devojčice sedmog razreda osnovne škole, koja boravi u kampu.

“Iznose se činjenice, kratke informacije o najnepovoljnijem mestu za odvikavanje od višesatnog ili, još gore, celodnevnog zurenja u ekrane, podaci o planinčugi i zvezdama. Govori se o grupi koja u početku ćuti kao da su odjednom svi postali ribe, dok ne shvate da se ništa ne može dogoditi, ni promeniti, ukoliko se ne učini nešto dovoljno smisleno.  Kako se prepuštaju prirodi i polako dolaze sebi, shvataju da može da se vidi, čuje i bude, čak i bez internet veze!? “, kaže o romanu “Hotel Milion zvezda” Dragane Knežević,  član Stručnog žirija “Čitalačkog maratona”, Dragana Ćećez-Iljukić.