Naslovna Društvo Promotivni koncerti nastavnika Umetničke škole „Stevan Mokranjac“ u gradskom paviljonu

Promotivni koncerti nastavnika Umetničke škole „Stevan Mokranjac“ u gradskom paviljonu

630
0

Drugi upisni krug za upis u Osnovnu muzičku školu „Stevan Mokranjac“ još uvek traje. Budućim učenicima i roditeljima su se u protekle dve večeri u paviljonu  u centru grada predstavili nastavnici ove umetničke škole.

Vesna Garabantin i Stefan Nikolić

Na najlepši način, na javnom času pred svojim sugrađanima nastavnici Umetničke škole „Stevan Mokranjac“ održali su kratak promotivni koncert sa željom da na najlepši način donesu muziku pred publiku.

„Nismo po prvi put na trgu, već smo se predstavili u okviru Dečije nedelje prošle godine kada su Negotinci bili u prilici da čuju naše učenike na svim instrumentima. Večeras se četvoro nastavnika  predstavilo na promotivnom koncertu. Publika je u kratkom muzičkom programu bila u prilici da upozna Stefana Nikolića na harmonici, Vesnu Garabantin na violončelu, Valentinu Dimitrijević na flauti i Magdalenu Antić sa odseka solo pevanja. Javni nastup je najbolja promocija naše škole jer tada deca vide izvođače i čuju instrumente. Muzika se  prenosi na jedan specifičan način i to je ta emocija i živa reč koja  upravo oplemenjuje svakog učenika u našoj školi”, kaže Dragana  Marinović Simonović, šef odseka harmonike.

Magdalena Antić

Učenje instrumenta je veoma važno za razvoj svakog deteta jer se tako razvija inteligencija, memorija, motorika, jezik, matematika, kreativnost, emocija, upornost kod dece.

Zbog toga je, ističu nastavnici muzičke škole važno na vreme početi školovanje. Za šestogodišnje školovanje  za klavir, harmoniku, violinu i violončelo i flautu pravi uzrast je sa 9 godina, drugi razred osnovne škole, dok je za  četvorogodišnje školovanje solo pevača neophodno je da učenici budu stariji, devojčice sa 13 godina i starije, a dečaci sa 16 godina i stariji od toga.

Valentina Dimitrijević

„Nama dolaze muzikalna deca, pogotovu  iz ovih krajeva. Naša deca su zaista muzikalna i to potvrđuje veliki broj horova kao i negovanje tradicije dobre muzike ne samo na Mokranjčevom festivalu, već i drugim festivalima, ali i na koncertima koji se organizuju u našoj školi“, ističe Dragana  Marinović Simonović, koja u školi sa svojim kolegama brine o dobroj promociji učenika i nastavnika.