Naslovna Društvo Promocija vojnog poziva i vojnog školstva u Negotinu

Promocija vojnog poziva i vojnog školstva u Negotinu

1093
0

U Negotinskoj gimnaziji, ali i u ovdašnjim osnovnim školama priređena je promocija vojnog školstva, koju je organizovalo Ministarstvo odbrane.

Promocija vojnog školstva u Negotinskoj gimnaziji

Promocija u Negotinskoj gimnaziji, ali i u Tehničkoj školi organizovana je povodom raspisanih konkursa za upis u Vojnu akademiju i Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije.

Vojna akademija u školskoj 2019/2020. školovaće 183 kadeta na studijskim programima: menadžment u odbrani, protivvazdušna odbrana,vojnoelektronsko inženjerstvo, vojnomašinsko inženjerstvo, logistika odbrane i vojno vazduhoplovstvo.

Medicinski fakultet VMA primiće 25 kadeta na integrisanim akademskim studijama medicine.

Oba konkursa otvorena su do 31. marta.

U saradnji sa Vojnom akademijom i Upravom za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane, tim povodom, promociju vojnog poziva, ali i uslove konkursa negotinskim gimnazijalcima predstavio je potpukovnik Jovica Milićević, kao i kadeti Svetlana Zeljić i Vukašin Vučković.

Potpukovnik Jovica Milićević, i kadeti Vukašin Vučković i Svetlana Zeljić

I u negotinskim osnovnim školama održana je promocija vojnog školstva na kojoj su maturantima predstavljeni konkursi za upis u Vojnu gimnaziju i srednje stručne vojne škole.

Vojna gimnazija će u prvi razred upisati 90 kandidata, a konkurs je otvoren do 15. marta.

U srednjim stručnim vojnim školama mesta ima za 65 kandidata, od kojih 50 na smeru Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana, a 15 na smeru Jedinice za elektronska dejstva. Ovaj konkurs je otvoren do 31. marta.

Konkursi za prijem budućih srednjoškolaca i kadeta u prvi razred srednje i na prvu godinu studija su već otvoreni sa jasnim kriterijumima i obavezama budućih polaznika, a svi podaci mogu se pronaći na sajtu Ministarstva odbrane.