Naslovna Događaji Promocija „Male knjige o Momčilu St. Mokranjcu“

Promocija „Male knjige o Momčilu St. Mokranjcu“

162
0

U Mokranjčevoj rodnoj kući danas će biti promovisana publikacija „Mala knjiga o Momčilu St. Mokranjcu“, čiji je autor prof. dr Danijela Đukić-Ćosić.

„Mala knjiga o Momčilu St. Mokranjcu“ ilustrovana je publikacija o životu i delu Momčila St. Mokranjca, sina slavnog kompozitora, oca srpske toksikologije, izuzetnog hemičara sa Sorbone.

Namenjena je  mlađim čitaocima kojima, na zanimljiv način, pruža mogućnost da saznaju o ovom naučniku i univerzitetskom profesoru, o njegovom detinjstvu u čuvenoj srpskoj porodici, školovanju u Francuskoj, radnom iskustvu u hemijskim laboratorijama, Narodnoj banci gde je ispitivao pločice za srebrni novac)i Farmaceutskom fakultetu Univerziteta u Beogradu gde je bio prvi profesor toksikologije u našoj zemlji.

Autor  „Male knjige o Momčilu St. Mokranjcu“ je prof. dr Danijela Đukić-Ćosić, vanredni profesor toksikologije.koja godinama intenzivno istražuje lik i delo profesora dr Momčila St. Mokranjca, sakupljajući arhivska dokumenta, naučne radove, podatke o svim doprinosima koje je profesor imao za razvoj toksikologije i farmacije.

Promocija je zakazana za danas, 29. april u 18 časova u Mokranjčevoj rodnoj kući u kojoj je i spomen soba Momčila Mokranjca.